Legendy priniesli Demitrovmu synovi darček: Chase vyzdvihol gesto fanúšika

NETKY.SK • 23 August 2014, 11:23 • 2 min
Legendy priniesli Demitrovmu synovi darček: Chase vyzdvihol gesto fanúšika

TRENČÍN - Aj druhá hokejová exhibícia na počesť Pavla Demitru priniesla niekoľko dojímavých spomienok či šľachetných gest. Jedným takým sa prezentoval fanúšik St. Louis Blues, ktorý poslal synovi slovenskej legendy špeciálny darček. Pred začiatkom stretnutia ho kapitán výberu Alumni Kelly Chase odovzdal Pavlovi Demitrovi staršiemu.

slovakia

left justify in out

Išlo o hokejku, s ktorou Demitra strelil počas pôsobenia v drese Blues víťazný gól. "Po zápase ju podpísal a venoval fanúšikovi. Ten sa dozvedel o tomto podujatí, vyhľadal nás a poprosil, aby sme ju v mene fanúšikov St. Louis odovzdali Paľovmu synovi Lucasovi. Šľachetné gesto. Je to dôkaz toho, že aj u nás si Paľa veľmi vážili a mali ho radi," uviedol Chase.
      

Štyridsaťšesťročný bývalý krídelník "bluesmanov" si užíval aj druhý benefičný duel. V Trenčíne však bojoval s väčšou únavu. "Na ľade som už cítil, že som starý. Bola to zábava, zažil som pravú európsku hokejovú atmosféru. Všetci kričali, nahlas povzbudzovali. Bolo to fantastické, doslova niečo neuveriteľné. Veľký rešpekt pred hráčmi aj fanúšikmi," skonštatoval po stretnutí vedúci organizácie Alumni. Prekvapila ho však ešte jedna vec: "Na ľade som bol skutočne dojatý z toho, ako si tu v Trenčíne Pavla vážia. Celý čas kričali jeho meno, postojačky aplaudoval celý štadión. Najsilnejšie to bolo práve v 38. minúte. Až vtedy som pochopil, čo znamenal pre týchto ľudí, mesto a vlastne celú krajinu."
      

Medzi popradskou a trenčianskou exhibíciou mali oba výbery k dispozícii deň voľna. Okrem iných spoločných akcií si všetci spoločne večer pozreli aj predpremiéru filmu "38 - Pocta hokejovej legende". "Neuveriteľný film, tvorcovia ho urobili veľmi pekne. Dúfam, že budeme mať možnosť urobiť niečo podobné aj v St. Louis na jeho pamiatku. Bolo to niečo špeciálne. V kinosále sme nesedeli pokope, ale každý oddelene v rôznych častiach miestnosti. Jednoducho každý z nás potreboval byť pri sledovaní tohto filmu sám, bolo to ťažké," poznamenal víťaz King Clancy Memorial Trophy z roku 1998 pre hráča, v ktorého osobe sa najlepšie spájajú hráčske a ľudské kvality.
      

V rámci niekoľkodňového pobytu na Slovensku mali legendy Blues možnosť krátko spoznať aj kultúru krajiny. "Všetkým nám je tu dobre, cítime sa veľmi príjemne. Je tu množstvo ochotných a dobrých ľudí, všade vládne rodinná atmosféra. Domáci obyvatelia majú množstvo tradícií, čo sa mne osobne veľmi páči. Som rád, že sme prišli," dodal Chase, ktorý by chcel z myšlienky spraviť tradíciu: "Verím, že toto podujatie zopakujeme a o rok sme tu opäť."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona