Legendy J. Bohdalová a R. Brzobohatý sú opäť spolu, a to vo filme Vrásky z lásky

NETKY.SK • 19 Júl 2012, 06:36 • 2 min
Legendy J. Bohdalová a R. Brzobohatý sú opäť spolu, a to vo filme Vrásky z lásky

Legendy J. Bohdalová a R. Brzobohatý sú opäť spolu, a to vo filme Vrásky z lásky

slovakia

left justify in out

img

 Do slovenských kín prichádza nový český film Vrásky z lásky. V komediálnej dráme zo života seniorov sa opäť po rokoch stretli v hlavných úlohách legendy českej kinematografie Jiřina Bohdalová a Radoslav Brzobohatý. 
      Po 40 rokoch znovu spoločne na filmovom plátne rozohrávajú skutočný herecký koncert. Scenár dojemného i humorného príbehu o dvoch ľuďoch, ktorí si napriek svojmu veku chcú naplno užiť jeseň života, napísal Marek Epstein. "Spolupráca s pánom Brzobohatým i s pani Bohdalovou bola profesionálna a obdivuhodná. Ako hovorí jedna z postáv (a je to motto pani Bohdalovej), na starobe je pekné len to, že už človek môže hovoriť, čo si myslí. A to hovorila aj mne," zaspomínal si na nakrúcanie mladý scenárista.
      Réžie snímky sa ujal Jiří Strach. Radoslavovi Brzobohatému zveril úlohu bývalého učiteľa Ota. Ten má vo svojom veku už viacero vrtochov, ktorými komplikuje život svojmu synovi a neveste. Čaká ho náročná operácia a Oto sa rozhodne, že je ten správny čas, aby vyhľadal niekoho, kto kedysi dávno veľmi ovplyvnil jeho život. Stretnutie s herečkou Janou (Jiřina Bohdalová) je však trochu iné, ako si predstavoval. Napriek tomu táto vitálna dáma, ktorá sa nemieni vzdať svojho aktívneho života, znovu zamotá jeho osud. Vďaka Jane sa Oto vydáva na napínavú road-movie, na ktorú by si možno ani v mladšom veku netrúfol. A práve toto dôležité stretnutie oboch seniorov utvrdí v poznaní, že najhoršie čo môže človek urobiť, je všetko vzdať.
      "Je to príbeh dvoch ľudí, ktorí sa dostali na koniec svojich ciest, ale rozhodnú sa z tej konečnej ísť ešte jednu zastávku navyše," charakterizoval príbeh Marek Epstein. "Je to film o nádeji," doplnil ho Jiří Strach. "O tom, že v každom veku možno nájsť niečo alebo niekoho, pre čo má zmysel žiť. A že vrásky nemusia byť len vplyvom staroby, ale dôsledkom úsmevu," dodal režisér.
      Film tvorcovia nakrúcali na rôznych miestach v južných a západných Čechách i v Prahe. Nakrúcalo sa v Sušici, zámoček Lázeň v Chudenicích na Klatovsku sa premenil na domov seniorov, v ktorom žije hlavná hrdinka príbehu. Časť filmu vznikla v barrandovských ateliéroch, bytové interiéry našli filmári v Prahe. Úvodné zábery filmu boli nasnímané neďaleko Českej Lípy.
      V trpkej komédii diváci uvidia aj Ivana Trojana, Lenku Vlasákovú, Jiřinu Jiráskovú, Taťjanu Medveckú, Viktora Preissa, Aňu Geislerovú, Tatianu Vilhelmovú a ďalších.
      Český film Vrásky z lásky prináša do slovenských kín od 19. júla distribučná spoločnosť Continental film.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona