Legendárny zločinec Charles Manson je zrejme smrteľne chorý

NETKY.SK • 16 November 2017, 17:30 • 2 min
Legendárny zločinec Charles Manson je zrejme smrteľne chorý

BRATISLAVA - Americký zločinec Charles Manson, ktorý si odpykáva doživotný trest za svoj podiel na viacerých vraždách, je v nemocnici. Dobre informovaný zdroj uviedol, že jeho zdravotný stav sa už zrejme nezlepší.

slovakia

left justify in out

Do médií prenikla informácia, že Mansona pred niekoľkými dňami eskortovali do nemocnice v Bakersfielde a potom ho na ležadle prevážali na niekoľko vyšetrení. Spoločnosť mu robilo päť uniformovaných policajtov. Zdravie 83-ročného rodáka zo Cincinnati sa údajne stále zhoršuje a podľa zdroja "je len otázka času", kedy zomrie. Mansona už hospitalizovali tento rok v januári pre črevné krvácanie.

Charles Manson, vlastným menom Charles Milles Maddox, sa preslávil ako vodca skupiny fanatikov, ktorých nazýval Rodina. V roku 1969 na jeho popud zavraždili celkovo deväť ľudí vrátane herečky a manželky režiséra Romana Polańského Sharon Tate, ktorá bola v ôsmom mesiaci tehotenstva. Mansona v roku 1971 odsúdili na smrť, no neskôr mu trest zmenili na deväťnásobné doživotné odňatie slobody. Odvtedy mu už dvanásť ráz zamietli žiadosť o predčasné prepustenie, ďalšiu príležitosť by mal až v roku 2027.


V populárnej kultúre sa stal po svojom uväznení doslova ikonou a symbolom zla. Hudobník Marilyn Manson má svoj pseudonym zložený z kombinácie mena slávnej americkej herečky a speváčky Marilyn Monroe a Mansona. Spevák Axl Rose sa preslávil svojimi tričkami s Mansonovou tvárou a nápisom "Charlie Don't Surf" a na album The Spaghetti Incident? kapely Guns N 'Roses bola zaradená pieseň, ktorú Manson napísal. Pôvodne sa totiž pokúšal aj o kariéru hudobníka. Po súdnych sporoch údajne výťažky z týchto tričiek a tejto piesne putujú k pozostalým po jednom zo zavraždených.

 

Manson bol tiež priateľom Dennisa Wilsona z Beach Boys a je autorom textu k piesni "Never Learn Not To Love". Trent Reznor (NIN) nahral jedno zo svojich albumov v dome na 10050 Cielo Drive, tj. v dome, kde boli zavraždení Sharon Tate, Abigail Folgerová, Wojciech (Wojtek) Frykowski, Jay Sebring a Steven Parent. V roku 1994 bol tento dom zbúraný, ale Reznor si z neho odniesol vstupné dvere. Sú to tie isté dvere, na ktoré Susan Atkinsová napísala Tateovej krvou slovo "pig" (prasa). Tieto dvere Reznor údajne používal ako vstupné dvere k svojmu nahrávaciemu štúdiu s názvom "Le Pig", kde vznikla platňa The Downward Spiral. Nórska aggrotech kapela Combichrist spomína vo svojej piesni "God Bless" (Boh žehnaj) celý rad sériových vrahov a teroristov, medzi nimi je aj Charles Manson. V roku 1989 bol natočený dokumentárny film Charles Manson Superstar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies