Legendárny Titus Buberník oslávil životné jubileum - 80 rokov

NETKY.SK • 12 Október 2013, 17:25 • 2 min
Legendárny Titus Buberník oslávil životné jubileum - 80 rokov

BRATISLAVA - Buberník hral na MS 1958 vo Švédsku, vybojoval bronz na ME 1960 a bol členom kádra na MS 1962 v Čile.

slovakia

left justify in out

Legenda slovenského futbalu Titus Buberník oslávil v sobotu životné jubileum 80 rokov.

Bývalý hráč Červenej hviezdy Bratislava, Interu Bratislava a VSS Košice bol nepriehľadnuteľným dirigentom obranných radov a skvelým hlavičkárom. V minulosti sa však venoval aj basketbalu, v ktorom získal titul juniorského majstra Československa, napokon dal ale prednosť futbalu. Buberník absolvoval debut v reprezentácii v júni 1958 proti Severnému Írsku a to priamo na záverečnom turnaji MS 1958 vo Švédsku. Práve v tomto zápase dostal jedinú červenú kartu v kariére. "Dnes je to už len úsmevná spomienka, išlo o nedorozumenie. Nastúpil som za zraneného Pluskala a tiež mi nebolo najlepšie. Trápila ma teplota 38,4 a nahromadené hlieny. A tak som si odpľúval kedy sa len dalo. Urobil som tak aj po jednom z rozhodnutí francúzskeho arbitra Guigoua a ten si moje počínanie vysvetlil ako nešportové gesto... Tréner sa pýtal: 'Čo si urobil'? Odpovedám: 'Neviem'. Nik z nás nevedel po anglicky, nedokázali sme mu vysvetliť o čo ide," spomína na reprezentačný debut strojca najväčšieho úspechu ČH Bratislava. Práve v tomto klube v sezóne 1958/59 získal jediný majstrovský titul na domácej scéne.

Buberník hral na MS 1958 vo Švédsku, vybojoval bronz na ME 1960 a bol členom kádra na MS 1962 v Čile. Počas kariéry odohral 23 reprezentačných zápasov a vsietil 5 gólov. Informáciu priniesla webstránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona