Legendárny Sergej Bubka opäť navštívil Bratislavu

NETKY.SK • 23 Júl 2013, 10:06 • 2 min
Legendárny Sergej Bubka opäť navštívil Bratislavu

BRATISLAVA - Krátku návštevu Bratislavy v pondelok absolvoval kandidát na post prezidenta Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Sergej Bubka. Štyridsaťdeväťročný držiteľ svetového rekordu v skoku o žrdi je v súčasnosti člen exekutívy MOV, prezident Ukrajinského olympijského výboru (UOV) a viceprezident Medzinárodnej atletickej federácie (MOV).

slovakia

left justify in out

Na pôde Slovenského olympijského výboru (SOV) sa stretol s jeho prezidentom Františkom Chmelárom, generálnym sekretárom SOV Jozefom Libom či novozvolenou členkou MOV - strelkyňou Dankou Bartekovou. Informuje o tom web www.olympic.sk.

Sergej Bubka, čestný občan Bratislavy, prekonal svetový rekord vo svojej disciplíne dovedna 35-krát, z toho 18-krát v hale. Súčasné svetové maximum v skoku o žrdi na otvorenom štadióne (614 cm) vytvoril 31. júla 1994 v talianskom Sestriere, halový rekord 615 cm v ukrajinskom Donecku vo februári 1993. "V Bratislave som bol veľakrát. Mám tu množstvo priateľov a známych, vždy som sa tu dobre cítil. Som šťastný, že som po viac než piatich rokoch znovu zavítal aj na pôdu SOV - v decembri 2007 som tu bol na oslavách 15. výročia SOV. Naposledy som bol v Bratislave predvlani na zápase tenisového Davisovho pohára Slovensko - Ukrajina, v ktorom hral aj môj syn Sergej. Podobne ako viackrát ja v minulosti, aj on tu nedávno trénoval," cituje oficiálny web SOV Sergeja Bubku, olympijského víťaza zo Soulu 1988, šesťnásobného majstra sveta či štvornásobného halového svetového šampióna. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies