Legendárny Roche obdivuje Sagana: Cancellara je zabijak

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 16:47 • 2 min
Legendárny Roche obdivuje Sagana: Cancellara je zabijak

DUBLIN - Slovenský cyklista Peter Sagan je v topforme a je najväčším favoritom na víťazstvo na monumentálnej klasike Paríž - Roubaix.

slovakia

left justify in out

Hovorí to bývalý cyklistický šampión Stephen Roche, ktorý v roku 1987 ovládol Tour de France, Giro d´Italia a vyhral aj cestné preteky na majstrovstvách sveta. Päťdesiatšesťročný Ír jedným dychom dodáva, že trojnásobného víťaza Fabiana Cancellaru rozhodne netreba odpisovať z boja o víťazstvo v nedeľňajších prestížnych pretekoch medzi Parížom a Roubaix.


"Cancellara je zabijak a víťazný typ. Navyše, Roubaix mu sedí viac ako Okolo Flámska, lebo tam nie sú prakticky žiadne stúpania. Je to len čistá sila a rýchlosť. Ak naozaj myslí vážne, že po tejto sezóne skončí, víťazstvo na Paríž - Roubaix môže byť pre neho rozprávkový záver,“ tvrdí legendárny Roche.


Preteky, ktoré sú prezývané aj Peklo severu, sú veľmi špecifické. Na trati 114. ročníka (257,5 km) bude až 27 sektorov s dovedna 52,8 km povrchu s kockami prezývanými pavé, ktoré najmä v prípade dažďa sú pre jazdcov veľmi nebezpečné.

 

"Sú to naozaj výnimočné preteky. Pády, defekty aj mechanické poruchy, to všetko sa tam deje bežne a treba to brať tak, že môžu postihnúť hocikoho v pelotóne. Napriek tomu Sagan je pre mňa hlavným favoritom. Po triumfe na Okolo Flámska práve on bude v pozícii toho, koho budú všetci naháňať,“ dodal Roche pre web týždenníka Cycling Weekly. Zároveň priznal, že je veľkým fanúšikom 26-ročného Slováka, aktuálne jazdiaceho v drese majstra sveta.

 

"Je to fajn chlapík, pohodový a veľký zabávač. Dlhé vlasy a prejazdy na zadnom kolese... Je šťastím pre súčasnú cyklistiku, že ho má.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies