Legendárny Peterhansel má problém, vraj tankoval nedovolene

NETKY.SK • 12 Január 2016, 11:37 • 2 min
Legendárny Peterhansel má problém, vraj tankoval nedovolene

BELÉN - Legendu Rely Dakar Stéphana Peterhansela vyšetrujú organizátori za nedovolené tankovanie. Francúzsky jazdec na automobile Peugeot si v pondelok údajne dopĺňal palivo v neautorizovanej oblasti a ak ho uznajú vinným, môže prísť o vedenie na 38. ročníku.

slovakia

left justify in out

"Tankovacie miesta sú označené v roadbooku, nerozumiem, prečo sa toto deje. Súťažíme s maximálnou férovosťou," povedal tímový riaditeľ Peugeotu Bruno Famin. Podľa šéfa konkurenčného X-raid tímu Svena Quandta sa o tankovacích zónach pondelkovej 8. etapy jasne hovorilo na brífingu jazdcov.

 

"Pravidlá sú veľmi jasné a jednoduché. Na stretnutí bolo povedané, že tam sa nebude tankovať. Etapa zahŕňala spojovacie úseky, meraný úsek, štartuje sa ráno a končí v cieli. Miesto pre dotankovanie v roadbooku tam bolo pre motocykle a štvorkolky, nie automobily," uviedol Quandt.


Päťdesiatročný 11-násobný víťaz Rely Dakar Peterhansel je momentálne lídrom kategórie automobilov o viac ako dve minúty pred tímovým kolegom Carlosom Sainzom. Informoval portál motorsport.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona