Legendárny Pelé sa tretíkrát oženil

NETKY.SK • 10 Júl 2016, 15:45 • 2 min
Legendárny Pelé sa tretíkrát oženil

RIO DE JANEIRO - Legendárny brazílsky futbalista Pelé sa v sobotu po tretí raz oženil. Sedemdesiaťpäťročný futbalový "kráľ" si v prímorskom letovisku Guarujá vzal o 25 rokov mladšiu podnikateľku Marciu Cibele Aokiovú.

slovakia

left justify in out

Ako informovali viaceré brazílske médiá, na súkromnom obrade sa zúčastnila približne stovka blízkych priateľov a príbuzných. Svadba sa mala konať už pred dvoma rokmi, ale museli ju odložiť pre Pelého zdravotné problémy. Slávny kanonier musel v uplynulom období podstúpiť niekoľko chirurgických zákrokov, operovali mu chrbticu aj bedrový kĺb. Marciu, ktorá má japonský pôvod, stretol Pelé už v 80-tych rokoch v New Yorku, no prvá iskra medzi nimi preskočila až o 30 rokov neskôr, keď sa náhodne stretli vo výťahu v Sao Paule, kde obaja bývali.

 

Pelé, vlastným menom Edson Arantes do Nascimento, strelil počas svojej kariéry v 1363 zápasoch rekordných 1281 gólov. V 831 oficiálnych dueloch nastrieľal 760 gólov, vďaka čomu je najlepším strelcom vo futbalovej histórii. Rodnej Brazílii pomohol k zisku troch titulov majstra sveta, hráčsku kariéru ukončil v roku 1977.

 

Pelé, ktorého mnohí považujú za najlepšieho futbalistu všetkých čias, sa prvýkrát oženil ako 26-ročný. So svojou prvou ženou, s ktorou má dve dcéry a syna, sa rozviedol po 16-tich rokoch. Druhú svadbu mal v roku 1994, keď si vzal gospelovú speváčku Assiriu Lemos Seixasovú, ktorá mu porodila dvojičky. Rozviedli sa v roku 2008.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona