Legendárny Pelé dostal vakcínu. Tvrdí, že ide o nezabudnuteľný deň

NETKY.SK • 3 Marec 2021, 13:09 • 2 min
Legendárny Pelé dostal vakcínu. Tvrdí, že ide o nezabudnuteľný deň

SAO PAULO - Na svete je len malá hŕstka športovcov, ktorí v kariére dokázali to, čo legendárny Pelé.

slovakia

left justify in out

 Legendárny futbalista na dôchodku, Brazílčan Pelé, v utorok dostal prvú ampulku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a nazval to "nezabudnuteľným dňom". Velikán futbalových trávnikov v päťdesiatych až sedemdesiatych rokoch minulého storočia sa so zážitkom podelil prostredníctvom sociálnych sietí, na ktorých nechýbala fotografia jeho pravého ramena počas očkovania.

 


Trojnásobný majster sveta Edson Arantes do Nascimento známejší len ako Pelé nešpecifikoval miesto svojej vakcinácie, no od vypuknutia pandémie koronavírusu pred rokom sa zdržiava vo svojom dome neďaleko Sao Paula v meste Guarujá na atlantickom pobreží. "Dnešok je nezabudnuteľný deň - dostal som vakcínu! Pandémia sa však ešte neskončila. Musíme všetci dodržiavať disciplínu, aby sme chránili životy druhých až dovtedy, kým vakcínu nedostane dostatočný počet ľudí," uviedol Pelé.

 


Pelé tiež vyzval všetkých, aby stále dodržiavali opatrenia - pravidelne si umývali ruky a ak to okolnosti umožňujú, aby zostali doma. "Ak už idete von, nezabudnite na ochranné rúško a dodržiavanie rozostupov. Pandémia pominie skôr, ak budeme myslieť aj na druhých a budeme si v tomto smere navzájom pomáhať," dodal Pelé.
 

V Brazílii doteraz zaočkovali proti koronavírusu menej ako štyri percentá populácie. V krajine doteraz zaznamenali približne 260-tisíc obetí na ľudských životoch na ochorenie COVID-19, v absolútnych číslach je Brazília na druhom mieste medzi krajinami celého sveta. Len počas minulého týždňa v tejto juhoamerickej krajine podľahlo koronavírusu viac ako 8200 osôb.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies