Legendárny Patrick Roy sa stal trénerom Colorado Avalanche

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 09:07 • 2 min
Legendárny Patrick Roy sa stal trénerom Colorado Avalanche

DENVER - Bývalý skvelý brankár a člen Siene slávy NHL Patrick Roy sa stal hlavným trénerom hokejistov Colorado Avalanche. Kanaďan bude zároveň aj viceprezidentom klubu zodpovedným za hokejové operácie.

slovakia

left justify in out

Úzko bude vo funkcionárskej práci spolupracovať s bývalým spoluhráčom Joeom Sakicom. Duo sa spoločne tešilo dvakrát zo zisku Stanleyho pohára a v Denveri veria, že teraz potiahne tím z dolných priečok tabuľky na horné. Roy na trénerskej stoličke strieda doterajšieho kouča Joea Sacca, ktorého odvolali v závere apríla po nevydarenej sezóne. Avalanche skončili na poslednom mieste tabuľky Západnej konferencie.

Roy sa stal šiestym koučom Avalanche počas pôsobenia v Denveri a celkovo štrnástym v klubovej histórii aj so základňou v Québecu. V NHL ešte neviedol žiaden klub. Roy chytal za Colorado osem rokov a v drese Avalanche skončil v roku 2003 aj kariéru. S tímom získal v rokoch 1996 a 2001 Stanleyho pohár. Dnes štyridsaťsedemročný tréner po odchode do hokejového dôchodku kúpil tím juniorskej QMJHL Québec Remparts, v roku 2005 sa stal aj jeho trénerom a v ďalšej sezóne získal prestížny Memorial Cup.

"Je to pre mňa neuveriteľný deň. Čaká má nová a vzrušujúca výzva, na ktorú sa skutočne teším. Desať rokov po dni, keď som oznámil koniec kariéry, sa vraciam do Denveru a verím, že fanúšikovia budú rovnako vzrušení ako som teraz ja," povedal Patrick Roy, ktorý je členom Siene slávy NHL od roku 2006. So 151 víťazstvami v zápasoch play-off je najúspešnejším brankárom v tejto štatistike v histórii. V rokoch 1989, 1990 a 1992 získal Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára ligy. Kariéru začínal šesťnásobný účastník Zápasov hviezd v Montreale, s ktorým sa radoval dvakrát zo Stanleyho pohára. V súboji s Detroitom 2. decembra 1995 inkasoval deväť gólov a následne oznámil, že to bol jeho posledný súboj v drese Canadiens. O pár dní už bol v Colorade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies