Legendárny Mika Häkkinen: Môže to byť Rosbergov rok

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 08:41 • 2 min
Legendárny Mika Häkkinen: Môže to byť Rosbergov rok

BERLÍN - Nico Rosberg vyhral všetky tri preteky v tejto sezóne a definitívne si získal sympatie dvojnásobného majstra sveta formuly 1 Miku Häkkinena. Podľa fínskeho 47-ročného bývalého šampióna sebadôvera nadobudnutá v úvode sezóny môže nakopnúť Nemca v službách Mercedesu k jeho prvému titulu.

slovakia

left justify in out

"Predvádza absolútne fantastické výkony, fantastické jazdy. Toto môže byť Nicov rok. Je skvelé vyhrať toľko veľkých cien v sérii, pretože to dodáva sebadôveru mechanikom, tímu aj samotnému jazdcovi. Sezóna je skutočne veľmi, veľmi dlhá, stojí veľa vynaloženého fyzického aj psychického úsilia. Je ešte príliš skoro hovoriť o titule, ale je isté, že Nico v súčasnosti jazdí v skvelom režime a má na to, aby získal titul, po ktorom túži," vyhlásil pre Omnisport Häkkinen, ktorý na McLarene ovládol "efjednotku" v rokoch 1998 a 1999.

Tridsaťročný Rosberg sa tešil na úvod ročníka 2016 v Austrálii, Bahrajne a naposledy v Číne, pred svojím tímovým kolegom a obhajcom prvenstva Lewisom Hamiltonom má 36-bodový náskok. Najbližšie sa piloti F1 predstavia 1. mája v ruskom Soči. Do konca sezóny zostáva ešte 18 pretekov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies