Legendárny Magic Johnson chce prilákať NFL do LA

NETKY.SK • 11 Február 2015, 11:30 • 2 min
Legendárny Magic Johnson chce prilákať NFL do LA

LOS ANGELES - Americká basketbalová legenda Magic Johnson chce vstúpiť do sveta amerického futbalu a angažovať sa v projekte návratu NFL do Los Angeles.

slovakia

left justify in out

V kalifornskom meste sa súťaž nehrá od roku 1994, keď sa Rams presťahovali do St. Louis a Raiders sa vrátili do Oaklandu. Do Los Angeles by sa mohol presunúť práve jeden z týchto dvoch klubov alebo tím San Diego Chargers. Trojici sa končia na domovských štadiónoch nájomné zmluvy a majiteľ Rams Stan Kroenke už naznačil záujem postaviť nový stánok v Inglewoode, teda neďaleko starej haly Forum, v ktorej Magic Johnson priviedol Los Angeles Lakers k piatim majstrovským titulom.

 

"Pomohli sme k obnove bejzbalových Dodgers. Sme jednotkou v návštevnosti, vieme, ako tvoriť organizáciu a ponúknuť ju fanúšikom v Los Angeles. Vieme, ako by sme mali prebrať organizáciu," povedal v rozhovore pre USA Today Magic Johnson, ktorý má vlastnícke podiely v bejzbalovom klube Los Angeles Dodgers, v ženskom basketbalovom Los Angeles Sparks či vo futbalovom Los Angeles FC. 

 

Definitívne plány na presun tímu NFL do Los Angeles ešte neexistujú. Komisár ligy amerického futbalu Roger Goodell informoval tento týždeň kluby o záujmoch súťaže v meste anjelov. Johnson je veľkým fanúšikom amerického futbalu, v minulosti mal celosezónne permanentky na zápasy Raiders a Rams v LA. "Viem, čo je potrebné urobiť. Či už budem pritom ja alebo niekto iný, myslím si, že je to dôležitý presun. Aj keby som nebol do transakcie zahrnutý, chcel by som lóžu na štadióne. Budem prvý v rade, kto si ju pôjde kúpiť. Rovnako som to robil aj v minulosti. Nejde mi o to, kto hrá. Chodil by som, lebo mám rád NFL a milujem americký futbal," dodal pre USA Today Magic Johnson.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies