Legendárny gólman Henrik Lundqvist oznámil koniec kariéry

NETKY.SK • 20 August 2021, 16:59 • 2 min
Legendárny gólman Henrik Lundqvist oznámil koniec kariéry

GÖTEBORG – Švédsky hokej sa lúči s ikonou. Dlhoročný reprezentačný brankár Henrik Lundqvist oznámil na dnešnej tlačovej konferencii, že sa jeho hokejové dobrodružstvo skončilo.

slovakia

left justify in out

Legendárny Švéd naposledy podpísal kontrakt s Washingtonom Capitals, v decembri minulého roka však oznámil, že zmešká nasledujúcu sezónu kvôli problémom so srdcom, ktoré si vyžiadajú operačný zákrok. Hoci sa v priebehu uplynulých mesiacov objavili správy o jeho návrate na ľad, dnes uviedol veci na pravú mieru.

 

 

„Nastal čas. Za posledných 30 rokov som zasvätil svoj život hokeju. Teraz nastal čas opustiť šport, ktorý tak milujem a odštartovať novú kapitolu. Som vzrušený z toho, čo príde. Počas rokov som spoznal mnoho úžasných ľudí, ktorí ma nasmerujú a inšpirujú na tejto novej ceste. Je mnoho vecí, ktoré na hokeji milujem. Z nadšenia, ktoré som cítil ako osemročný na svojom prvom tréningu, až po motýle v bruchu, ktoré som mal vždy pri nástupe na ľad v najlepšom meste na svete. Som nesmierne vďačný za to, čo ma hokej naučil a čo mi priniesol. Tieto lekcie ma nikdy neopustia,“ prezradil v príspevku na sociálnych sieťach.

 

 

Ďakujem všetkým trénerom a hráčom, ktorí mi v kariére pomohli. Ďakujem aj švédskemu hokeju! Od vyrastania a pôsobenia vo Švédsku až po reprezentovanie mojej krajiny na svetovom pódiu, na tieto momenty som najviac hrdý. Ďakujem mestu New York a miestnym Rangerom. Hoci pochádzam zo Švédska, vďaka vám sa budem vždy cítiť ako domáci. Ďakujem aj NHL. Táto liga bola všetkým, o čom som sníval a ešte omnoho viac. Ďakujem hokeju a fanúšikom, dali ste môjmu životu zmysel a užil som si každú minútu,“ dodal v emotívnej rozlúčke.

 

 

Lundqvist strávil v New Yorku Rangers pätnásť sezón, počas ktorých sa stal legendou klubu, hoci sa mu nikdy nepodarilo získať Stanley Cup. V roku 2012 sa stal najlepším brankárom NHL a v súťaži odchytal 1 017 zápasov. V klube svojho srdca neskôr nedostával príliš veľa priestoru na ľade a k slovu sa dostávali mladší brankári, Lundqvist preto súhlasil s ponukou Washingtonu.

 

Tridsaťdeväťročný hráč bol takisto oporou švédskej reprezentácie počas zimnej olympiády v Turíne v roku 2006, na ktorej získali tri korunky zlato.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona