Legendárny gitarista Joe Satriani predstaví v Bratislave novú šou

NETKY.SK • 23 September 2015, 13:39 • 2 min
Legendárny gitarista Joe Satriani predstaví v Bratislave novú šou

BRATISLAVA - Americký gitarista Joe Satriani privezie do Bratislavy novú koncertnú šou. Muzikant sa ukáže 14. októbra v Aegon Aréne Národného tenisového centra spolu s kapelou, ktorú tvoria klávesák Mike Keneally, bubeník Marco Minnemann a basgitarista Bryan Beller.

slovakia

left justify in out

Publikum bude môcť počuť najmä piesne z najnovšieho albumu Shockwave Supernova, ktorý vyšiel v júli. "Budeme hrať najmä skladby z nového albumu Shockwave Supernova, ale tiež obľúbené piesne, ktoré sme nahrali za ostatných 30 rokov. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na skladby, ktoré sme ešte nikdy nehrali naživo. Celkovo predstavíme asi 22 piesní. Myslím si, že sme pripravili našu doteraz najlepšiu šou s úplne novými svetlami, projekciami a filmami. Je naozaj úžasná. Moji spoluhráči sú skvelí. Nahrali sme spolu aj nový album a som veľmi rád, že máme príležitosť predstaviť ho aj pred publikom," prezradil v rozhovore pre agentúru SITA uznávaný gitarista, ktorý by rád spoznal aj Bratislavu.


Nahrávka Shockwave Supernova má 64 minút a obsahuje 15 skladieb, z ktorých by si ich autor vyberal jednu najobľúbenejšiu len veľmi ťažko. "Výber najlepšej skladby nechám na fanúšikov. Mám ich rád všetky. Hudbu píšem na základe mojich vlastných životných či hudobných skúseností. Je to dlhá nahrávka a môžete na nej počuť veľa rôznych štýlov. Myslím si, že každý potrebuje hudbu. Hudba vždy pomáhala ľuďom spájať sa a oslavovať. Pre hudobníka je to však zároveň aj umelecká forma vyjadrenia samého seba," uviedol rodák z Westbury v New Yorku.

 

Joe Satriani sa rozhodol, že sa začne učiť hrať na gitare po tom, ako sa dopočul o smrti legendárneho Jimiho Hendrixa v roku 1970. Na konte má celkovo 15 radových albumov a rovnaký počet nominácií na prestížne ceny Grammy. Jeho talent využil napríklad aj spevák kapely The Rolling Stones Mick Jagger, s ktorým vyrazil na jeho sólové turné. Koncertoval tiež so skupinou Deep Purple a je známy aj vďaka pôsobeniu vo formácii Chickenfoot. Na budúci rok v júli oslávi 60. narodeniny.

 

"Vždy pozerám vpred, myslím si, že to je tá najdôležitejšia vec. Treba sa stále posúvať vpred a nezastaviť sa ani v momente, keď človek dosiahne úspech. Ja som vždy otvorený prekvapeniam, ktoré na mňa čakajú. Myslím si, že človeku ponúknu tie najlepšie spolupráce vtedy, keď ich nehľadá. Presne tak to bolo aj v prípade Micka Jaggera, Deep Purple alebo Chickenfoot," povedal Satriani.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona