Legendárny Eric Clapton zahrá vo vybraných kinách 19. novembra

NETKY.SK • 31 Október 2015, 08:32 • 2 min
Legendárny Eric Clapton zahrá vo vybraných kinách 19. novembra

BRATISLAVA - Na plátna vybraných slovenských kín sa chystá Eric Clapton, gitarový mág, známy aj ako biely bluesman.

slovakia

left justify in out

Záznam mimoriadneho koncertu Eric Clapton: Live at the Royal Albert Hall z mája tohto roku uvedú kiná Cinemax 19. novembra o 20.30 hod. "Koncertný film režiséra Blueho Leacha bude premietaný v programovej sekcii Artmax koncert," TASR informovala Barbora Menzl Drobná.

 

Koncertom, ktorý si budú môcť pozrieť diváci, Clapton oslávil svoje 70. narodeniny a pokoril hranicu 200 hudobných večerov odohraných počas kariéry práve v ikonickej Royal Albert Hall. Jeden z najlepších a najrešpektovanejších gitaristov všetkých čias, prezývaný pre svoj typický herný štýl Slowhand, ním potvrdzuje, že má aj v sedemdesiatke stále skvelú formu. "Eric nerobil žiadne scény kvôli tomu, že ide o muzikantskú oslavu jeho 70. narodenín, takže v tomto ohľade by to mal byť koncert ako každý iný," spomína klávesista Paul Carrack. "Royal Albert Hall má však načisto jedinečnú atmosféru. Ako keby ste hrali v nejakom malom klube. Bolo to skutočne nádherné, intímne, čo sa na veľkých pódiách prakticky nedeje. Lenže Albert Hall je naozaj výnimočné miesto. Aj Eric tu bol výnimočný," dodal spoluhráč.

 

Zostrih jednotlivých skladieb je osobnostným prierezom Claptonovej bohatej 50-ročnej kariéry, či už z dôb jeho pôsobenia v legendárnych hudobných formáciách Cream alebo Derek and the Dominos, či počas sólovej kariéry. Nechýba balada Wonderful Tonight či dojímavá osobná spoveď Tears in Heaven. Eric Clapton má vo svojom repertoári i nesmrteľné bluesové skladby jeho veľkých černošských vzorov Roberta Johnsona, Big Billa Broonzyho či Willieho Dixona, ktoré zaradil aj do playlistu tohto slávnostného večera.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona