Legendárny Brit Edwards si skočí po 18 rokoch

NETKY.SK • 5 December 2013, 12:14 • 2 min
Legendárny Brit Edwards si skočí po 18 rokoch

GARMISCH-PARTENKIRCHEN - Tradičné novoročné preteky skokanov na lyžiach v nemeckom Garmisch-Partenkirchene v rámci prestížneho Turné štyroch mostíkov budú mať zaujímavého predskokana.

slovakia

left justify in out

Brit Michael Edwards bol počas svojej kariéry na konci 80. rokov 20. storočia svetovo známy svojimi rekordne krátkymi skokmi. Účastník ZOH 1988 v Calgary, ktorý sa spúšťal dolu mostíkmi s dioptrickými okuliarmi na očiach, dostal aj prezývku "Orol Eddie". Teraz kývol na pozvánku od organizátorov z Bavorska, aby si prišiel zaskákať pri príležitosti svojich 50. narodenín, ktoré dovŕšil vo štvrtok 5. decembra. Edwards sa na zaujímavú výzvu teší. Pre britské médiá dokonca povedal, že sa cíti fyzicky lepšie ako pred 20 rokmi. Zatiaľ posledný súťažný skok absolvoval pred 18 rokmi.

"Je to pre mňa šanca doskočiť na hranicu 125 m prvý raz po 18 rokoch. Po operácii očí už lepšie vidím. To však môže byť na škodu. Keď reálne zbadám ten voľný priestor podo mnou, môžem sa zľaknúť nájazdu. Zrejme budem nervózny," cituje Edwardsa BBC Radio Gloucestershire. Edwards berie jednorazový návrat na skokanské lyže vážne. Už na budúci týždeň pocestuje do Seefeldu, kde bude skúšať svoje sebavedomie na mostíku s možnosťami doskočenia od 60 do 125 m. "Rodina ma v mojom rozhodnutí podporuje. Veria, že ma to neohrozí na zdraví. Ja tiež verím," povedal Edwards. "Orol Eddie" sa v ostatnom čase stal aj televíznou hviezdou. Vo februári ho vyhlásili za víťaza televíznej šou v potápaní. Sledovalo ju 5,6 milióna divákov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies