Legendárny brankár Rogério Ceni, končí kariéru: Nastrieľal 114 gólov!

NETKY.SK • 4 Apríl 2014, 13:16 • 2 min
Legendárny brankár Rogério Ceni, končí kariéru: Nastrieľal 114 gólov!

SAO PAULO - Rekordér v počte gólov spomedzi brankárov Rogério Ceni ukončí v decembri kariéru. Štyridsaťjedenročný brankár odchytal celú kariéru za FC Sao Paulo, kde mu koncom roka vyprší zmluva.

slovakia

left justify in out

"Skutočne už skončím a nebudem pokračovať. Toto je môj posledný rok nielen v Sao Paule, ale aj v kariére profesionálneho futbalistu," vyhlásil Ceni, ktorý na vrcholovej úrovni chytal 23 rokov.

 

Brazílčan z pokutových a priamych kopov strelil v 1136 stretnutiach za Sao Paulo 114 gólov, čo je rekord medzi brankármi. S FC Sao Paulo vyhral trikrát brazílsku ligu, dvakrát Pohár osloboditeľov a raz majstrovstvá sveta klubov a Interkontinentálny pohár. V roku 2002 sa stal majstrom sveta, v brazílskej reprezentácii bol náhradným brankárom. Bol aj na svetovom šampionáte 2006. 

 

Napriek svojmu veku sa cíti stále na vrchole síl. "Cítim sa teraz lepšie ako v rovnakom období minulého roka. Verím, že nás čaká iná sezóna. Mám síce pár boľavých miest na tele, ale to je súčasť hry," vyhlásil Rogério Ceni. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona