Legendárny brankár Barcelony Ramallets zomrel vo veku 89 rokov

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 08:55 • 2 min
Legendárny brankár Barcelony Ramallets zomrel vo veku 89 rokov

BARCELONA - Legendárny španielsky futbalový brankár a dlhoročná opora FC Barcelona Antoni Ramallets zomrel v utorok vo veku 89 rokov. Agentúre dpa to oznámila jeho rodina.

slovakia

left justify in out

Ramallets skonal po dlhoročnom boji s chorobou. Futbalisti FC Barcelona a Lechie Gdaňsk venovali zosnulému brankárskemu velikánovi pred prípravným zápasom v Poľsku minútu ticha, informovala oficiálna stránka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

Ramallets strávil väčšinu kariéry v Barcelone, ktorej pomohol k šiestim ligovým titulom a piatim domácim pohárovým triumfom. Za katalánsky veľkoklub odohral v rokoch 1946 - 1961 spolu 473 zápasov, okrem "Barcy" obliekal aj dresy Mallorky, San Fernanda a Valladolidu.

V španielskej reprezentácii odchytal Ramallets 35 duelov. Na MS 1950 v Brazílii pomohol národnému tímu k štvrtému miestu, pričom si svojimi fantastickými výkonmi na šampionáte, najmä v súboji s Anglickom, vyslúžil prezývku "Mačka z Maracany".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies