Legendárny Bosman je odkázaný na sociálne dávky

NETKY.SK • 16 Október 2014, 21:09 • 2 min
Legendárny Bosman je odkázaný na sociálne dávky

BRUSEL - Niekdajší belgický futbalista Jean-Marc Bosman, ktorého prípad prelomovo zmenil prestupové pravidlá, aktuálne žije iba zo sociálnej podpory.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, čoskoro 50-ročný (nar. 30. októbra 1964) bývalý stredopoliar sa preslávil súdnym prípadom, vďaka ktorému môžu futbalisti z Európskej únie od roku 1995 prestúpiť do iného klubu zadarmo po vypršaní kontraktu s predchádzajúcim zamestnávateľom. Muž, ktorý zmenil pomery vo futbale, aktuálne živorí a domnieva sa, že by mu mali prispieť slávni hráči, ktorí z jeho prípadu profitovali.

 

Bosman nechal vytlačiť množstvo tričiek, ktoré si podľa jeho podnikateľského zámeru mali kupovať futbalisti zarábajúci milióny. Predal však len jedno - synovi svojho právnika. Po skončení kariéry sa stal obeťou depresie a alkoholizmu. Aktuálne žije na predmestí belgického mesta Liége a jeho mesačný príjem je vďaka sociálnym dávkam 600 eur. Musel predať dom a auto a minulý rok ho dokonca odsúdili na rok väzenia za napadnutie svojej priateľky, ktorá mu odmietla predať alkohol. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona