Legendárny bojovník Mirko "Cro Cop" ukončil kariéru

NETKY.SK • 13 November 2015, 11:28 • 2 min
Legendárny bojovník Mirko "Cro Cop" ukončil kariéru

LAS VEGAS - Po neúspešnom zápase proti Royovi Nelsonovi v roku 2011 sa už raz rozhodol ukončiť kariéru. No v "dôchodku" vydržal iba necelý rok a potom ešte nastúpil do piatich zápasov. Podarilo sa mu vytvoriť presvedčivú bilanciu 4 výhry a 1 prehru. Posledný vyhratý zápas mal v UFC. Hovoríme o chorvátskom zápasníkovi Mirkovi Cro Copovi.

slovakia

left justify in out

V UFC nastúpil proti Gabrielovi Gonzagovi na  gala UFC Fight Night 64: Gonzaga vs Cro Cop 2. Dvaja zápasníci sa už raz stretli na UFC 70, kde Gonzaga porazil Cro Copa legendárnym kopom do hlavy na konci prvého kola. Aj preto sa fanúšikovia tešili na veľkú odplatu, ktorá sa nakoniec aj konala. V treťom kole zvíťazil Cro Cop, keď po peknej kombinácií lakťov a úderov zneškodnil svojho súpera.

 

Ďalší zápas mal naplánovaný na 28.november na UFC Fight Night 79 proti Anthonymu Hamiltonovi. Osudovým sa mu stalo zranenie ramena práve počas prípravy na  tento zápas. Mirko Cro Cop pred pár dňami oznámil koniec kariéry.

 

"Nastal čas aby som bral svoje zranenia a celkový zdravotný stav vážnejšie"

 

Hlavné je aby sme neupadli do smútku, musíme si pamätať na všetky jeho nádherné a tvrdo vydreté víťazstvá či v MMA alebo v K1. Môžeme určite povedať, že sa lúčime s jedným z najväčších bojovníkom novodobých gladiátorov. Mirko Cro Cop má 41 rokov, profesionálnu kariéru začal v roku 1996  v K1 kde sa tiež zapísal medzi najväčšie mená keď porazil zápasníkov ako Peter Aerts, Jarome Le Banner, Mike Bernardem, Mark Hunt, Remy Bonjansky, Bob Sap alebo Glaube Feitosa .

 

Od roku 2001 prešiel na MMA. Začal súťažiť v teraz už legendárnej Pride FC, kde sa do pamäti fanúšikov zapísal s obrovskými údermi a kopmi s ktorými nemilosrdne ničil súperov. Jeho oficiálne skóre je 31 výhier a 11 prehier.

 

Najkrajšie momenty v jeho kariére:

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona