Legendárny basketbalista Abdul-Jabbar bol opäť v nemocnici

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 09:43 • 2 min
Legendárny basketbalista Abdul-Jabbar bol opäť v nemocnici

LOS ANGELES - Legendárny basketbalista Kareem Abdul-Jabbar sa vrátil do nemocnice dva týždne po tom, čo mu urobili štvornásobný bajpas. V Ronald Reagan UCLA Medical Center ho vyšetrili po tom, čo sa sťažoval na závrate. Neskôr 68-ročného najlepšieho strelca basketbalovej histórie prepustili do domácej liečby. Podľa jeho vyjadrenia na twitteri už sa cíti oveľa lepšie.

slovakia

left justify in out

"Bolo mu nevoľno, preto kontaktoval svojho ošetrujúceho lekára. Prišiel na pohotovosť, kde ho dostali na starosť chirurg aj kardiológ. Po sérii testov skonštatovali, že sa nevyskytli komplikácie," píše sa vo vyhlásení nemocnice. "Abdul-Jabbar opustil pohotovosť a už je opäť doma. Jeho chirurg Dr. Richard Shemin uviedol, že u pacientov, ktorí prekonali vážne ochorenie srdca, nie sú vylúčené prodobné problémy. Shemin dodal, že Abdul-Jabbar urobil dobre, keď sa rozhodol kontaktovať lekárov."

 

Abdul-Jabbar v rokoch 1969 - 1989 nastrieľal v NBA v dresoch Milwaukee a Los Angeles Lakers 38 387 bodov, šesťkrát ju vyhral a rovnako šesťkrát ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča. Rodáka z New Yorku preslávil pod košmi tzv. nebeský hák - neblokovateľná strela ponad hlavu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies