Legendárni The Rolling Stones plánujú nahrať nový album

NETKY.SK • 25 Júl 2017, 13:10 • 2 min
Legendárni The Rolling Stones plánujú nahrať nový album

LONDÝN - Anglická rocková kapela The Rolling Stones plánuje nahrať nový album. Informáciu prezradil vo videu na oficiálnej webstránke www.keithrichards.com gitarista legendárnej skupiny Keith Richards.

slovakia

left justify in out

"Čoskoro sa chystáme do štúdia. Dávame dokopy nejaký nový materiál a premýšľame čo s tým ďalej," povedal. Sedemdesiattriročný muzikant tiež uviedol, že pozitívne reakcie na ostatný album formácie Blue & Lonesome (2016) kapelu prekvapili a úspech nahrávky im dodal energiu na tvorbu nového počinu.

Skupina vydala zatiaľ posledný album s autorskými skladbami v roku 2005. Po nahrávke A Bigger Bang vydali o jedenásť rokov neskôr spomínanú štúdiovku Blue & Lonesome, ktorá obsahuje coververzie bluesových skladieb. Nahrávka sa v UK Charte dostala na prvé miesto.

The Rolling Stones vznikli v roku 1962. Mick Jagger s Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom v roku 2012 oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu Grrr! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom And Gloom. Niekoľkonásobní držitelia Grammy majú na konte hity ako (I Can't Get No) Satisfaction, Wild Horses, Brown Sugar, Paint It Black, Jumpin' Jack Flash, Street Fighting Man, Honky Tonk Women, You Can't Always Get What You Want, Gimme Shelter, Angie či Start Me Up. Podľa odhadov predali viac ako 250 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona