Legendárne vystúpenie: John Paul Jones a Roger Taylor si zahrali s Foo Fighters

NETKY.SK • 7 September 2015, 14:43 • 2 min
Legendárne vystúpenie: John Paul Jones a Roger Taylor si zahrali s Foo Fighters

BRATISLAVA - Anglický hudobník John Paul Jones, ktorý sa preslávil v už nefungujúcej kapele Led Zeppelin, a bubeník skupiny Queen Roger Taylor vystúpili počas koncertu americkej formácie Foo Fighters.

slovakia

left justify in out

Šou sa konala v National Bowl v anglickom meste Milton Keynes v sobotu 5. septembra, kedy by zosnulý spevák skupiny Queen Freddie Mercury oslávil 69. narodeniny. Muzikanti predviedli hit Under Pressure, ktorý v roku 1981 nahrali Queen a David Bowie. Šesťdesiatdeväťročný Jones hral na klávesy, zatiaľ čo o tri roky mladší Roger Taylor ostal verný bicím nástrojom, ktoré mu prepožičal Taylor Hawkins z Foo Fighters.

 

Ten si spolu s lídrom Davidom Grohlom zaspieval spomínanú skladbu, ktorá dobyla britský singlový rebríček. "Práve teraz s vami Foo Fighters zažijú svoj rock'n'rollový sen," vyhlásil Grohl pred vystúpením. Kapela je v súčasnosti na turné, počas ktorého sa predstaví napríklad aj 9. novembra v Krakove a 11. novembra vo Viedni.


David Eric "Dave" Grohl založil Foo Fighters v roku 1994. Urobil tak po tom, ako zomrel Kurt Cobain - frontman legendárnej Nirvany, kde Grohl pôsobil ako bubeník. Skupina má na konte zatiaľ osem štúdiových albumov - Foo Fighters (1995), The Colour And The Shape (1997), There Is Nothing Left To Lose (1999), One By One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007), Wasting Light (2011) a Sonic Highways (2014). Foo Fighters doteraz 25 ráz nominovali na prestížne hudobné ceny Grammy, pričom jedenásť nominácií sa im podarilo premeniť na sošky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona