Legendárna skupina Nazareth sa vydáva na svetové turné, príde aj na Slovensko

NETKY.SK • 9 Apríl 2018, 17:23 • 2 min
Legendárna skupina Nazareth sa vydáva na svetové turné, príde aj na Slovensko

BRATISLAVA – Legendárna škótska skupina Nazareth sa vydáva na svetové turné, ktoré dostalo príznačný názov Nazareth 50 Years Of Rock'n'roll pri príležitosti 50. výročia svojho vzniku. Začína ho už v utorok 10. apríla v ukrajinskom Charkove. Tri zastávky v rámci turné má aj na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Slávne hity Love Hurts, Dream On, Broken Down Angel, My White Bicycle či Holy Roller si budú môcť vypočuť diváci už 25. apríla v Dunajskej Strede, 26. apríla v Nových Zámkoch a 27. apríla v Rožňave.

 

Z pôvodnej štvorice zakladajúcich členov je dnes v kapele už iba basový gitarista Peter Agnew. Za bicími v skupine je jeho syn Lee Agnew. Spevák s charakteristickým "chraplákom" Dan McCafferty odišiel z kapely v auguste 2013 zo zdravotných dôvodov. Po koncerte musel skončiť pre chronickú obštrukčnú chorobu pľúc.

 

Kapela Nazareth vznikla v decembri 1968 v škótskom Dunfermline, jej predchodcom bola formácia The Shadettes, založená ešte v roku 1961. V roku 1970 sa presťahovali do Londýna, v novembri 1971 vydali debutový album Nazareth. V júli 1972 vydali druhý album Exercises a v máji 1973 tretí Razamanaz. Ten bol úspešný a hitmi z neho sa stali skladby Broken Down Angel a Bad Bad Boy.

 

Nazareth sú stále na scéne, na svojom konte majú 23 štúdiových albumov, ten najnovší s názvom Rock 'n' Roll Telephone vydali v júni 2014, predchádzajúci Big Dogz vyšiel v apríli 2011. K diskografii patrí aj viac ako dvadsať live a kompilačných albumov. V singlovej hitparáde mali osem skladieb, známe sú ich piesne Dream On a Love Hurts. V bratislavskej hale na Pasienkoch koncertovali 26. septembra 2008, v novembri 2010 absolvovali slovenské turné spolu so skupinou Desmod.

 

Informovala Monika Kozelová z agentúry Non-stop Production.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies