Legendárna bratislavská kaviareň ľahla popolom: Hlavné mesto prišlo o kus histórie

NETKY.SK • 29 November 2018, 13:29 • 2 min
Legendárna bratislavská kaviareň ľahla popolom: Hlavné mesto prišlo o kus histórie

Obdobie adventu nezačalo práve najlepšie. Sedemdesiat rokov prevádzky vyhľadávanej kaviarne s reštauráciou prerušil ničivý požiar.

slovakia

left justify in out

Slovenskom včera otriasla dramatická správa o požiare na bratislavských vianočných trhoch. Žiaľ, táto udalosť bola natoľko tragická, že raz a navždy poznačila historickú budovu na Hlavnom námestí.

 

 

Palác Uhorskej eskontnej a zmenárenskej banky alebo palác Roland, je krásna secesná budova. V roku 1911 vyrástla na mieste menšieho domu z 15. storočia, v ktorom istý čas bývala aj uhorská kráľovná Mária Habsburská, keď prehrala bitku pri Moháči. Tento unikátny objekt je momentálne národnou kultúrnou pamiatkou.

 

img

Rolandov palác s kaviarňou na prízemí do včerajšieho požiaru

Zdroj: Wikipédia

 

Na prízemí budovy bola viac ako 70 rokov prevádzka vychýrenej kaviarne s reštauráciou, ktorá bola vyhľadávaným miestom tak Bratislavčanov, ako aj turistov zo zahraničia. Nanešťastie, po včerajšom výbuchu stánku s občerstvením je zatvorená na neurčito.

 

img

...a dnes

Zdroj: TASR

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies