Legenda UFC GSP: Mal som odísť skôr

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 12:13 • 2 min
Legenda UFC GSP: Mal som odísť skôr

MONTREAL - Už ubehli pomaly dva roky odvtedy, keď legendárny zápasník Georges " GSP" St-Pierre ohlásil koniec kariéry.

slovakia

left justify in out

GSP patril k najlepším zápasníkom všetkých čias, jeho skóre je 25 výhier a 2 prehry. Bol to asi najkomplexnejší bojovník v novodobej histórií mma. Hlavný dôvod jeho odchodu boli slabé dopingové testy UFC. GSP nebol spokojný s tým, že v podstate zakázané látky nebral iba ten, kto nechcel.

 

No toto sa začiatkom roka zmenilo, UFC zaviedlo zatiaľ najprísnejší protidopingový program všetkých čias, a aj tresty pre prichytených sú také tvrdé, ako nikdy predtým.

 

Druhý dôvod jeho odchodu bolo vyhorenia, ako hovorí v jednom jeho z posledných rozhovorov pre média. Rozprával ešte o tom, že ešte nie je úplne rozhodnutý o návrate do octagonu, a že po pravde mal odísť už skôr.

 

"Veľmi dlho som bol v hre, osem-deväť rokov som bol majster. Je to dosť stresujúci životný štýl. Veľa ľudí vás kritizuje, stále ste pod veľkým tlakom. Tieto dve veci vedia byť poriadne tvrdé. Niekedy jednoducho nechceš počuť tú kritiku, ale predsa je tam. Som dosť citlivý chlapík, a takéto veci ma vedia dosť zraniť. Nikdy nemôžem byť dosť dobrý a podobne. A aj pre toto bolo lepšie radšej odísť, a sústrediť sa na súkromný život"

 

GSP pokračoval tým, že život bojovníka sa stane po čase zabijakom duše:  "Keď som sa stal majstrom sveta, miloval som tréningy. Ale neskôr sa z radosti stál  biznis, biznis potom stresom. Ku koncu mi už zápasenie vôbec nespôsobovalo radosť. Všetko som robil preto, lebo som musel, nie lebo som to mal rád. Mal som skončiť, už skorej, možno pred jedným-dvoma zápasmi skorej, ale nemohol som. Stále sa našiel niekto kto ma vyzval na ďalší zápas. A preto som musel nastúpiť, namiesto toho aby som chcel nastúpiť."

 

Muselo to byť tvrdé aj fyzicky to kvantum tréningov, a ťažkých zápasov. Po zápasoch s Carlosom Conditom, Nickom Diazom alebo Johnym Hendricksom to musel mať fakt ťažké, tvár mal ako ho keby dobili s kladivom, muselo to byť naozaj tvrdé. No aj tak zostane medzi svojimi fanúšikmi najlepším z najlepších!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies