Legenda tenisových kurtov Del Potro ešte nekončí! Jeho najbližším cieľom je olympiáda v Tokiu

NETKY.SK • 13 Marec 2021, 10:25 • 2 min
Legenda tenisových kurtov Del Potro ešte nekončí! Jeho najbližším cieľom je olympiáda v Tokiu

BUENOS AIRES - Argentínčan Juan Martín Del Potro ešte "nezabalil" svoju kariéru. Charizmatický Juhoameričan, ktorého tenisová biografia je výrazne ovplyvnená mnohými zraneniami, si nedávno v Buenos Aires prevzal ocenenie pre najlepšieho argentínskeho tenistu desaťročia.

slovakia

left justify in out

 Pri tejto príležitosti uviedol, že rok 2021 bude mať v jeho kariére mimoriadny význam. Jeho hlavný cieľ by mala byť úspešná účasť na olympijských hrách v Tokiu.

 

img

 

Posledné úspechy 
Práve tenisový turnaj pod piatimi kruhmi je pre Del Potra vždy jeden z najdôležitejších v kariére. Z Londýna 2012 si odviezol bronz a z Ria 2016 dokonca striebro po štvorsetovej finálovej prehre s Andym Murraym. O dva roky neskôr sa ešte dostal do semifinále Roland Garros, lenže potom ho v rozlete opäť zastavilo zranenie.

 

img

 

Zranenie a operácie 

Víťaz US Open 2009 si na konci roka 2018 zlomil kolenné jabĺčko, neskôr mal podobný problém aj na turnaji v londýnskom Queen's Clube v júni 2019. Odvtedy má za sebou dve operácie, ale aktuálne je viac ako kedykoľvek predtým odhodlaný rozlúčiť sa s tenisom podľa vlastných predstáv. V singlovom rebríčku ATP mu aktuálne patrí 169. pozícia.

"Myslím si, že tento rok bude mojím rokom. Olympijské hry sú tým, čo ma ešte núti pokračovať. To je tá správna motivácia, ktorú mám. Ešte nechcem uzavrieť svoj tenisový príbeh. Mám pocit, že ešte stále mám čo povedať a ešte chvíľu sa budem snažiť," predostrel argentínsky tenista.  

 

 

Ako sám doplnil, v živote sú chvíle, kedy už chýba motivácia na návrat, ale aj také, "keď mám obrovsky silný pocit, že to ešte dokážem. Budem ešte bojovať. Chcem kariéru ukončiť vtedy, keď to budem cítiť vnútorne a nie iba zo zdravotných dôvodov," vyznal sa Del Potro, cituje ho web tennishead.net.

 

Nadal a Federer chcú už jeho návrat 
Del Potro zatiaľ nešpecifikoval dátum svojho návratu, ale bývalú svetovú trojku už netrpezlivo očakávajú na kurtoch jeho najväčší rivali.

 

img

 

"Chýbaš nám DelPo. Celá ATP Tour ťa potrebuje," odkázal Argentínčanovi jeho španielsky súper Rafael Nadal. "Všetci netrpezlivo čakáme na tvoj návrat," pridal sa legendárny Švajčiar Roger Federer.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies