Legenda popradského i slovenského hokeja Arne Kroták mieri do politiky

NETKY.SK • 22 August 2013, 12:00 • 2 min
Legenda popradského i slovenského hokeja Arne Kroták mieri do politiky

POPRAD - Legenda popradského a slovenského hokeja a najlepší strelec v histórii slovenskej extraligy, 41-ročný Arne Kroták má ambíciu stať sa politikom.

slovakia

left justify in out

Politické hnutie Nová väčšina – Dohoda v Poprade prostredníctvom svojho predsedu Branislava Šveca predstavilo svoju kandidátnu listinu do novembrových volieb do Vyššieho územného celku (VÚC) Prešov. Lídrom kandidátky, v hokejovom žargóne jej kapitánom, je bezpochyby extraligový hokejista Arne Kroták.

„Chcem sa aj naďalej, keď raz skončím hokejovú kariéru, venovať športu, mládeži a telovýchove. Preto som sa rozhodol vstúpiť do politiky a kandidovať za poslanca VÚC. Myslím, že nadišiel správny čas,“ konštatoval Kroták. Osobne si myslí, že šport, mládež a telovýchova spolu súvisia a deti a mládež by sa mali viac venovať športu. „V prvom rade by mali mať aj viac finančných prostriedkov a príležitostí na športovanie a samozrejme vzdelávanie spojené s telovýchovou a športom, nakoľko to patrí k sebe,“ dodal Kroták.

 

Ďalšími menami na kandidátnej listine hnutia sú vysokoškolský učiteľ a bývalý riaditeľ cirkevnej školy v Poprade Ján Dravecký, stredoškolská učiteľka Jana Dudová a okresný predseda NOVA Branislav Švec. „Ponúkame kvalitný team kandidátov, ktorí majú reálu šancu reprezentovať okres Poprad v prešovskom zastupiteľstve. Arne Kroták je legenda, málokto urobil pre propagáciu nášho mesta viac ako on. Ján Dravecký ako bývalý riaditeľ cirkevnej školy a mestský poslanec, člen komisie školstva na VÚC a v súčasnosti člen novozriadenej krajskej rady pre odborné vzdelávanie má zase bohaté skúsenosti s regionálnou politikou. A navyše, ľudia už poznajú ich prístup k práci,“ doplnil Švec. Ambíciou okresnej organizácie hnutia je osloviť voličov silným tímom, ktorý sa chce občanom predstaviť počas volebnej kampane rôznymi formami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies