Legenda NBA kritizuje koučov, že nevedia zastaviť Curryho

NETKY.SK • 26 Február 2016, 11:55 • 2 min
Legenda NBA kritizuje koučov, že nevedia zastaviť Curryho

NEW YORK - Hoci zastaviť basketbalového ostrostrelca Stephena Curryho vyzerá byť v tejto sezóne nadľudská úloha, legenda NBA Oscar Robertson si to vôbec nemyslí. Keď bol "The Big O" v 60. a 70. rokoch aktívnym hráčom, neexistovali strely trojbodovej hodnoty, ktoré teraz na požiadanie strieľa Curry. Ponúkol naňho jednoduchý recept.

slovakia

left justify in out

"Keď čelíte človeku, čo skvele páli z diaľky, nechceli by ste aspoň trochu vysunúť obranu? Ja si jednoducho nemyslím, že dnešní tréneri rozumejú basketbalu. O defenzíve nemajú ani poňatia, nevedia, aká je úloha hráčov na palubovke. Trepú o analytickom basketbale a podobných veciach," hnevá 77-ročného Robertsona, ktorý tak isto ako Curry bol rozohrávačom.

A výborným. Počas kariéry nastrieľal 26 710 bodov, dosiahol aj priemery 9,5 asistencie a 7,5 doskoku na zápas. "Až nechutne veľakrát ma súperi v obrane zdvojovali. Keď teraz sledujem zápasy, tímy začínajú brániť niekde na hranici vlastného trestného hodu. Za mojich čias po vás šli okamžite od vhodenia lopty do hry. A keď ste premenili strelu z diaľky, pri ďalšej akcii už bol obranca tesne pri vás. Zatlačil na vás už od tretej štvrtiny alebo polovice ihriska. Podľa mňa to terajší tréneri nechápu," vyjadril sa pre ESPN Robertson.

S Milwaukee víťaz NBA 1971 a člen Siene slávy rozhodne nie je jediný, kto smeroval kritiku na súčasnú ligu odohrávajúcu sa "v rukavičkách". "Za našich čias bola NBA o 110 percent lepšia," tvrdí Dennis Rodman, ktorého rekordnú bilanciu so Chicagom zo sezóny 1995/1996 (72 víťazstiev, 10 prehier) teraz ohrozuje Curryho Golden State (zatiaľ 52-5). "Nikdy by som nemohol hrať basketbal v tejto 'mäkkej' ére. Všetky moje peniaze z kontraktu by šli na pokuty," uviedol nedávno Gary Payton.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies