Legenda MMA GSP podpísal novú zmluvu s UFC

NETKY.SK • 24 Február 2017, 08:17 • 2 min
Legenda MMA GSP podpísal novú zmluvu s UFC

MONTREAL - Georges St. Pierre sa vracia do oktagonu po viac ako troch rokoch. O jeho návrate sa rozprávalo už dlhšie ale nikdy to neboli oficiálne informácie. Koncom minulého týždňa sa však oficiálne podpísali zmluvy takže GSP je znova zápasníkom UFC.

slovakia

left justify in out

GSP kraľoval vo váhe od roku 2007 až do roku 2013. Bol jednoznačne najlepším zápasníkom weltherovej váhy. Posledný zápas mal v novembri 2013 keď vyhral na body nad Johnym Hendricksom, potom však prišiel nečakaný zvrat a vrátil titulový opasok a povedal, že potrebuje pauzu a pôjde do predčasného dôchodku na neurčitý čas.

 

Prvé správy o jeho návrate sa objavili minulý rok v júni. Vyjadril sa, že by sa rád vrátil do oktagonu a zmeral by si sily v rámci superfightu s Michaelom Bispingom. Bisping nezaváhal a výzvu ihneď prijal, ale zo zápasu nakoniec nič nebolo. Až v októbri sa GSP vyjadril k celej situácií a povedal, že jeho návrat brzdia dohadovania sa okolo zmlúv. No teraz sa konečne dohodli takže fanúšikovia sa môžu konečne tešiť na jeho návrat.

 

Johny Hendricks ho ihneď vyzval na zápas. Hendricks zápasil minulý víkend na UFC Fight Night 105, presvedčivým výkonom porazil Hektora Lombarda. V poslednej dobe mu však karta nešla podľa predstáv, poprehrával pár zápasov a nedarilo sa mu ani s chudnutím do váhy. V rokoch 2011 až 2013 patril k najnebezpečnejším zápasníkom vo váhe, dokonca podľa viacerých kritikov mal poraziť aj GSP-ho v ich vzájomnom zápase ale rozhodcovia napokon rozhodli v prospech Kanaďana.

 

Hendricks na túto prehru nezabudol, hneď po výhre cez víkend dal najavo, že by bol rád keby si zápas zopakovali.

"Chcel by som povedať iba to, že prepáč Kanada. Rozbijem mu tvár to je isté, hlavne ak bude zápasiť v strednej váhe. Toto je zápas ktorý chcem. Teraz keď som začal vo váhe víťazne, GSP tu bude nováčikom..."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona