Legenda MMA Big Nog odchádza

NETKY.SK • 3 September 2015, 12:52 • 2 min
Legenda MMA Big Nog odchádza

RIO DE JANEIRO - Do dôchodku odchádza ďalšia legendárna postava UFC a to Antonio Rodrigo Nogueira. Svoj odchod oznámil po prehratom zápase v Rio De Janeiro.

slovakia

left justify in out

Prezident UFC Dana White sa k tomu vyjadril takto: "Big Nog je ozajstnou legendou MMA. Celosvetovo si vybudoval rešpekt ako medzi bojovníkmi tak aj medzi fanúšikmi. Bolo pre mňa cťou, že som ho mohol vidieť zápasiť a som rád, že ho teraz vidím aj pri odchode. No bude pre nás pracovať aj naďalej, ako veľvyslanec na vyhľadávanie talentov v Brazílií. Už sa neviem dočkať, kedy začneme spoluprácu aj v tomto smere."

 

Big Nog začal lúčenie takto: "Moje pocity sú zmiešané. Som smutný, že končím, no na druhej strane sa teším novej práci pre UFC. Pamätám si ako som spoznal Juniora Dos Santosa. Bol na každom tréningu veľmi smelý, a keď sa prvý krát predstavil v UFC, proti terajšiemu šampiónovi Fabriciovi Verdumovi,  hovoril som Danovi Whitovi nech si všíma jeho zdviháky. A s týmto úderom napokon aj porazil Werduma. Mám dobré oči na nové  talenty, a v zápasníkoch novej generácie ich budem s radosťou vyhľadávať."

 

Rodrigo Noguera začal trénovať judo keď mal štyri roky, ako jedenásť ročný začal s boxom a keď mal osemnásť rokov začal s tréningmi brazilskeho jiu jitsu. Jeho kariéra a aj život je vlastne jeden zázrak, ako desaťročného ho zrazil nákladiak. Lekári mu nedávali veľkú šancu. Museli mu odstrániť jedno rebro, jeho pečeň bola pomliaždená ako aj jeho pľúca. Viac kostí sa mu zlámalo a poranil si aj chrbticu. V nemocnici bol jedenásť mesiacov, lekári si mysleli, že už sa nikdy nepostaví na nohy. Ale on sa nevzdal a nielen, že sa postavil ale stal sa jedným z najlepších v najtvrdšom športe sveta. Vyhral majstrovský opasok v organizácií PRIDE, a dočasný majstrovský opasok v ťažkej váhe v UFC.

 

Jeho skóre je 34 výhier a 10 prehier. Zápasiť začal v roku 1999. Väčšinu svojich zápasov mal v dvoch najväčších organizáciach UFC a PRIDE FC. Od roku 1999 a do 2008 bol vždy v top trojke v ťažkej váhe. Zápasil s menami ako Dan Henderson, Fedor Emeliaenko, Mirko Filipovic, Fabricio Werdum, Josh Barnet, Tim Sylvia, Frank Mir, Randy Couture alebo Cain Valasquez. Naposledy sme ho mohli vidieť v oktagone minulí mesiac na UFC 190, kde prehral na body.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies