Legenda FC Liverpool Kenny Dalglish od piatka už aj s titulom "Sir"

NETKY.SK • 9 Jún 2018, 12:07 • 2 min
Legenda FC Liverpool Kenny Dalglish od piatka už aj s titulom "Sir"

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. povýšila do rytierskeho stavu legendárneho futbalistu FC Liverpool Kennyho Dalglisha.

slovakia

left justify in out

V piatok mu za zásluhy vo futbale, prácu v charite a prínos mestu Liverpool udelila titul "Sir".

 

Šesťdesiatsedemročný Dalglish bol jediným športovcom, ktorému kráľovná na piatkovej ceremónii udelila rytiersky titul, významné ocenenia si však prevzali aj futbalista Bournemouthu Jermain Defoe a boxer Anthony Joshua. "Som nesmierne poctený, že som mohol prijať toto vyznamenanie," citovala bývalú hráčsku ikonu a neskôr trénera "The Reds" agentúra AP.

 

Rodák zo škótskeho Glasgowa odštartoval kariéru v miestnom Celtiku. Za Liverpool odohral dokopy 515 zápasov, v ktorých nastrieľal 172 gólov. Dalglish zažil obe tragédie FC Liverpool. Na bruselskom štadióne Heysel vo finále Ligy majstrov v roku 1985 proti Juventusu Turín bol hrajúci tréner, pri nešťastí vtedy zahynulo 39 ľudí. V pozícii kouča bol aj o štyri roky neskôr na Hillsborough, kde zomrelo 96 fanúšikov. Dalglish potom založil nadáciu na pomoc pozostalým po tejto tragédii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona