Legálne najsťahovanejším interpretom roka 2014 je Thom Yorke

NETKY.SK • 26 December 2014, 14:36 • 2 min
Legálne najsťahovanejším interpretom roka 2014 je Thom Yorke

BRATISLAVA - Legálne najsťahovanejším interpretom roka 2014 na BitTorrent sieťach je anglický hudobník Thom Yorke.

slovakia

left justify in out

Ten v septembri na BitTorrentoch zverejnil album Tomorrow's Modern Boxes, pričom už za prvých 24 hodín zaznamenal 116-tisíc stiahnutí a za prvý týždeň až 1,1 milióna stiahnutí. „Použili sme túto novú verziu BitTorrentu na distribúciu nového albumu Thoma Yorka. Je to experiment. Tieto súbory zabezpečili platenou bránou. Ak bude tento systém fungovať, môže sa z neho stať efektívny spôsob, ako vrátiť kontrolu nad internetovým obchodom späť do rúk ľudí, ktorí dané diela vytvorili,“ uviedli vtedy v oficiálnom vyhlásení producent Nigel Godrich a Yorke, ktorý je známy najmä ako frontman kapiel Radiohead a Atoms For Peace.


Na druhej priečke legálne najsťahovanejších interpretov roka 2014 sa umiestnil americký dídžej, producent a rapper Diplo. Na trojke skončil slovinský umelec Gramatik, štvrté je americké hip-hopové trio De La Soul a prvú päťku uzatvára kanadská elektronická hudobná dvojica Zeds Dead. Ďalšie miesta obsadili G-Eazy, Ace Hood, Mad Decent, Vinyl Williams a Hundred Waters.

 

Legálne najsťahovanejší interpreti roka 2014 prostredníctvom BitTorrentov:
1. Thom Yorke
2. Diplo
3. Gramatik
4. De La Soul
5. Zeds Dead
6. G-Eazy
7. Ace Hood
8. Mad Decent
9. Vinyl Williams
10. Hundred Waters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies