Leeds United sa po dlhých rokoch vracia do Premier League

NETKY.SK • 18 Júl 2020, 11:44 • 2 min
Leeds United sa po dlhých rokoch vracia do Premier League

LEEDS - Najväčšie mesto historického kraja Yorkshire sa na najvyššiu anglickú súťaž môže tešiť po dlhých 16 rokoch. Rozhodla o tom piatková prehra West Bromwichu s Huddersfieldom (1:2), vďaka ktorej United nemôžu skončiť v tabuľke na horšom ako druhom mieste.

slovakia

left justify in out

Od úspechov až na dno 

Leeds je jeden z najobľúbenejších klubov v Anglicku, na svojom konte má tri anglické tituly z rokov 1969, 1974 a 1992. Ešte v roku 2001 hral semifinále Ligy majstrov, v ktorom nestačil na Valenciu. Ďalšie dve sezóny postúpil aspoň do Pohára UEFA, no potom prišlo obdobie finančnej nestability a úpadok, ktorý vyvrcholil v roku 2007 zostupom až do tretej najvyššej súťaže.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sammie 🖤 (@miss_ssykes_),

 

Vytúžený postup medzi elitu

"Je to neuveriteľné, stále mi to nedochádza. Klub, fanúšikovia, hráči. Všetci obetovali tomuto cieľu veľmi veľa. Šestnásť rokov sme boli v podpalubí. Je neskutočné, že som mohol priviesť tento tím k postupu, hoci sme vždy vedeli, že do Premier League patríme. Zaslúžili sme si to. Boli sme najlepším tímom celej sezóny," sršal nadšením kapitán tímu Liam Cooper.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Leeds United (@leedsunited),

 

Dve najdôležitejšie mená 

V priebehu šestnástich rokov pôsobenia v nižších súťažiach sa v Leedsi vystriedalo pätnásť trénerov a päť majiteľov klubu. Status "spasiteľa" si vydobyl až taliansky podnikateľ Andrea Radrizzani, ktorý prevzal klub v júni 2018 a na trénerskú stoličku dosadil bývalého trénera argentínskej reprezentácie Marcela Bielsu.

 

img

 

Obľúbený aj medzi hráčmi 

Od utorka 21. júla šesťdesiatpäťročný tréner prezývaný El Loco, teda blázon, zariadil postuppo dvoch sezónach. "Keď sem tréner prvýkrát prišiel, nikdy by som nepovedal, že o dva roky budeme oslavovať postup. Je najlepší na svete. Pod nikým iným by som nechcel pracovať radšej ako pod Marcelom Bielsom," vyjadril sa stredopoliar Kalvin Phillips.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kalvin Phillips (@kalvinphillips),

 

Premier League sa od budúcej sezóny môže tešiť na "vojnu dvoch ruží", keď Leeds čakajú súboje so svojim historickým rivalom Manchestrom United.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies