Ledecká nemá zmluvu s českým zväzom, pohrozili jej trestom

NETKY.SK • 4 September 2018, 13:33 • 2 min
Ledecká nemá zmluvu s českým zväzom, pohrozili jej trestom

PRAHA - Dvojnásobná olympijská víťazka Ester Ledecká možno nebude môcť štartovať vo farbách Českej republiky.

slovakia

left justify in out

 Lyžiarka a snoubordistka totiž v stanovenom termíne nepodpísala reprezentačnú zmluvu s tamojším lyžiarskym zväzom a podľa jej zastupiteľskej agentúry sa cíti byť vydieraná. V utorok má o kauze mimoriadne rokovať výkonný výbor Zväzu lyžiarov ČR.

"Vo štvrtok som odletela na tradičný tréningový kemp do Čile, kde sa chcem zúčastniť aj na niekoľkých pretekoch. Tak ako každý rok. Lenže Zväz lyžiarov ČR sa mi vyhráža blokáciou prihlášky na tamojšie preteky, ktoré by som rada išla. Sú pre mňa dobrým testom pred štartom sezóny," uviedla Ledecká vo vyhlásení pre české médiá. Reprezentačnú zmluvu mala podpísať do 31. augusta.

Podľa webu isport.cz ide v spore o kompenzáciu za reklamné plochy na oblečení. "Ide nám o dohodu a nejakú podporu. Princíp je taký, že potrebujeme podporu na mladých. Musí tam byť nejaká solidarita," tvrdí šéf lyžiarskeho úseku zväzu Ladislav Forejtek.

David Trávníček zo spoločnosti Sport Invest, ktorá českú lyžiarku zastupuje, ale hovorí o vydieraní: "Bolo nám povedané, že ak Ester zmluvu nepodpíše, zoberie jej Zväz lyžiarov štatút reprezentanta, zastaví celé financovanie jej prípravy a vyzve k rovnakému postupu aj Český olympijský výbor a Duklu, pod ktorú Ester spadá. Ester je najúspešnejšou českou lyžiarkou a snoubordistkou. Zväz dlhé roky prehliadal, ako je športový sen Ester financovaný prevažne z rodinných a komerčných peňazí. Teraz chce od Ester podpis zmluvy, ktorá je síce asi výhodná pre nich, ale rozhodne nie pre ňu. Mrzí nás, že sa zväz znížil k vydieraniu formou zákazu pretekania."

Ledecká získala na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu dve zlaté medaily v dvoch rôznych športoch - titul vybojovala v super-G v alpskom lyžovaní a potom aj v paralelnom obrovskom slalome v snoubordingu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona