Lech Walesa už nepodporuje Solidaritu

NETKY.SK • 28 August 2013, 14:43 • 2 min
Lech Walesa už nepodporuje Solidaritu

VARŠAVA - Niekdajší poľský vodca robotníkov 69-ročný Lech Walesa sa už viac nechce stotožňovať s "jeho" odborovým hnutím Solidarita.

slovakia

left justify in out

"Napísal som dnešným šéfom Solidarity, že to už nie je moje odborové hnutie," uviedol podľa denníka Gazeta Wyborcza v stredu v liste laureát Nobelovej ceny za mier.

Walesa stál na čele odborového hnutia Solidarita a v auguste 1980 organizoval v gdanských lodeniciach štrajk proti vtedajšiemu komunistickému vedeniu. V 90. rokoch minulého storočia bol poľským prezidentom. Dnes kritizuje šéfa Solidarity Piotra Dudu, ktorého obviňuje zo spojenia s nacionálnokonzervatívnou opozíciou. Na september ohlásené masové protestné zhromaždenia proti socialistickej vláde považuje Walesa za chybu. "Treba si sadnúť za spoločný stôl a rokovať. Duda sa nechá viesť emóciami. Poľsky parlament (Sejm) nemožno blokovať a organizovať protesty," tvrdí Walesa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona