Lech Poznaň mužstvom jari, Putnocký s čistým kontom proti lídrovi

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 12:51 • 2 min
Lech Poznaň mužstvom jari, Putnocký s čistým kontom proti lídrovi

POZNAŇ - Najlepšou formou v najvyššej poľskej futbalovej súťaži sa po zimnej prestávke môže pochváliť Lech Poznaň. "Kolejorz" ako jediný zvíťazil vo všetkých štyroch vystúpeniach. V nedeľu navyše na svojom trávniku triumfoval v stretnutí 24. kola nad lídrom Ekstraklasy Lechiou Gdansk (1:0).

slovakia

left justify in out

Duel sledovala skvelá návšteva - 31 281 divákov. Lech sa víťazstvom nad Lechiou dostal na 3. miesto a na svojho súpera v tejto chvíli stráca iba dva body. Na pódiu sa vyhrieva po neuveriteľných 59 kolách a vôbec prvýkrát od majstrovskej sezóny 2014/2015.


"Bol to súboj charakterov. Od začiatku sme vedeli, ako chceme hrať. V prvom polčase sme hrali veľmi trpezlivo tak, ako sme si stanovili. Po prestávke sme ukázali našu druhú tvár. Veľmi dobre sme útočili a potvrdili sme, že sme skvele pripravení na takéto zápasy. Čakali sme na naše šance, mali sme ich mnoho, ale najdôležitejšie je to, že sme jednu dokázali využiť," skonštatoval pre oficiálny web poznanského klubu slovenský brankár Matúš Putnocký.

 

Tridsaťdvaročný rodák z Prešova počas duelu nemal príliš veľa práce. Oveľa viac sa zapotil jeho krajan v hosťujúcej svätyni Dušan Kuciak. V drese Lechie hral od 82. min aj mladík Lukáš Haraslín. Až traja hráči hosťujúceho mužstva videli z rúk hlavného rozhodcu červenú kartu, náhradný gólman Vanja Milinkovič-Savič pritom ani nezasiahol do duelu.

 

"Najdôležitejšie bolo, že sme si zachovali chladnú hlavu a na rozdiel od súpera dohrali jedenásti. Od prvej do poslednej minúty sme boli maximálne koncentrovaní. Je skvelé, že sme zdolali vedúce mužstvo tabuľky, no ešte náš čaká veľa práce," povedal stredopoliar Lechu Maciej Makuszewski.

 

Prvýkrát od zimného príchodu do Lechie sa v základnej zostave objavil niekdajší hráč AS Trenčín Gino van Kessel. "Nemôžem byť spokojný, pretože sme prehrali. Keby som strelil gól a vyhrali by sme 3:0, bolo by to inak," cituje slová kmeňového hráča Slavie Praha oficiálna stránka gdanského klubu.

 

"Dúfam, že v ďalšom zápase predvedieme lepšiu hru, ja aj celý tím. V Poznani sme síce prehrali 0:1, ale ukázali sme niekoľko pekných momentov. Pokiaľ ide o môj výkon, vpredu som mal vymyslieť viac. Duel v určitom okamihu začal pripomínať vojnu a víťazili emócie. Rozhodca je však pán na ihrisku a jeho rozhodnutia treba rešpektovať," doplnil Van Kessel.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies