Lecavalier oficiálne ukončil kariéru: Hokej mi dal veľmi veľa

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 09:32 • 2 min
Lecavalier oficiálne ukončil kariéru: Hokej mi dal veľmi veľa

LOS ANGELES - Kanadský hokejista Vincent Lecavalier vo veku 36 rokov oficiálne ukončil bohatú hráčsku kariéru. Bývalý hviezdny center a prvý muž draftu 1998 odohral v zámorskej NHL dlhých 17 sezón, naposledy obliekal dres Los Angeles Kings.

slovakia

left justify in out

"Na jar po trejde z Philadelphie do Los Angeles som povedal, že táto sezóna bude moja posledná v NHL. Už som informoval manažment Kings, že sa lúčim s profesionálnym hokejom a končím kariéru," uviedol Lecavalier v oficiálnom stanovisku, ktoré zverejnila internetová stránka televízie TSN.

 

Lecavalier zavesil korčule na klinec, hoci mal s "kráľmi" ešte dva roky platnú zmluvu. Pred tromi rokmi podpísal s Flyers päťročný kontrakt na 22,5 milióna dolárov, v tíme "letcov" však v tejto sezóne strávil väčšinu zápasov na tribúne a tak privítal výmenu do Los Angeles, kde bol spoluhráčom Slováka Mariána Gáboríka.

 

Rodák z L'Île-Bizard v provincii Quebec sa v roku 2004 tešil zo zisku Stanleyho pohára v drese Tampy Bay. V tíme Lightning zažil najväčšiu slávu, šesť rokov bol kapitánom floridského tímu. Ako hráč "bleskov" získal aj cenu Mauricea Richarda pre najlepšieho strelca NHL (2007) a v tom istom ročníku nazbieral úctyhodných 108 kanadských bodov. Stal sa aj najužitočnejším hráčom Svetového pohára 2004, kde získal titul s kanadskou reprezentáciou.

 

Lecavalier odohral v profilige celkovo 1212 zápasov základnej časti s bilanciou 421 gólov a 528 asistencií, v 75 zápasoch play off pridal 56 bodov. Štvornásobný účastník Zápasu hviezd NHL je stále rekordérom Lightning v počte odohraných zápasov (1037) i gólov (383).

 

"Hokej mi toho dal v živote veľmi veľa, no vyžaduje nesmierne množstvo času. Ten by som chcel teraz venovať svojej rodine. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí mi v kariére pomohli a boli so mnou: mojim rodičom, manželke i celej rodine, bez ktorej lásky a podpory by som nič nedokázal. Ďakujem aj tímu Tampa Bay Lightning za draftovanie a možnosť odštartovať kariéru v NHL. Nikdy nezabudnem na zisk Stanleyho pohára a ani na skvelých fanúšikov. Ďakujem aj všetkým trénerom, ktorí mi pomáhali v hokejovom raste a urobili zo mňa lepšieho hráča i človeka," dodal Lecavalier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona