LeBronov štart v Riu de Janeiro musí odobriť rodinná rada

NETKY.SK • 13 August 2015, 11:09 • 2 min
LeBronov štart v Riu de Janeiro musí odobriť rodinná rada

LAS VEGAS - Zdravie a rodina povedia posledné slovo k účasti či neúčasti basketbalovej hviezdy LeBrona Jamesa na olympijských hrách 2016 v Riu de Janeiro. Tridsaťročný krídelník by v prípade priaznivej situácie mohol skompletizovať zlatý hetrik.

slovakia

left justify in out

Okrem najcennejších kovov z Pekingu 2008 a Londýna 2012 má v zbierke aj bronz z Atén 2004. Líder Clevelandu nechýba v menoslove 34 hráčov, ktorí absolvujú tento týždeň minikemp basketbalovej reprezentácie Spojených štátov amerických v Las Vegas. Dvanásť z nich sa o rok predstaví na olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro.


James síce zarezával v drese s číslom 27, ale vo štvrtkovom exhibičnom zápase medzi nominovanými nenastúpi, pretože má povinnosti v Clevelande.


Okrem Jamesa majú šancu na tretie olympijské prvenstvo aj Carmelo Anthony a Chris Paul. Spolu s Anthonym by sa mohol James stať prvým americkým basketbalistom so štyrmi štartmi pod piatimi kruhmi.


"Teraz sa nechcem k ničomu zaväzovať pre budúce leto. Všetky moje rozhodnutia preberám s rodinou. Uvidím, čo si o tom myslia doma. Ďalším faktorom bude zdravie po sezóne v NBA," uviedol dvojnásobný šampión NBA s Miami.


Bez ohľadu na Jamesovo rozhodnutie budú Američania v Riu de Janeiro znova jednoznačnými favoritmi na prvenstvo. Reprezentanti Spojených štátov amerických vyhrali pod piatimi kruhmi v doterajšej histórii 130 zápasov a len päťkrát ťahali za kratší koniec. Na dovedna sedemnástich OH vybojovali štrnásť zlatých, jednu striebornú (1972) a dve bronzové medaily (1988, 2004).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona