LeBron oslavuje 30 rokov, zarobil už skoro pol miliardy dolárov

NETKY.SK • 30 December 2014, 15:34 • 2 min
LeBron oslavuje 30 rokov, zarobil už skoro pol miliardy dolárov

CLEVELAND - Basketbalista LeBron James z Clevelandu sa v utorok 30. decembra dožíva okrúhlych 30. narodenín.

slovakia

left justify in out

Rodák z Akronu v Ohiu počas úspešnej kariéry zarobil už vyše 450 miliónov dolárov: 126,1 milióna USD zinkasoval na základe zmlúv s klubmi Cleveland Cavaliers a Miami Heat, 326 miliónov z nebasketbalových aktivít.

 

 

Dvestotri centimetrov vysokého krídelníka si v drafte NBA 2003 vybrali z prvého miesta v Clevelande a počas prvej sezóny zarobil 4 milióny USD na základe zmluvy s klubom a vyše štvornásobne viac mimo palubovky. S menom a výkonmi LeBrona priamo úmerne rástol aj záujem veľkých globálnych značiek z oblasti športu, módy či gastronómie o jeho tvár, o desať sezón neskôr sa príjem hviezdy vyšplhal až na 72,3 milióna za jeden ročník. 

 

LeBron pôsobil v Clevelande do júla 2010, keď na štyri roky zamieril do Miami a vybojoval s ním dva tituly šampióna. V lete tohto roka ohlásil veľký comeback domov, rozpočet Cavaliers zaťažil na dva roky zmluvou na 42,1 milióna dolárov. 

 

"Kráľ James" si na palubovkách NBA odkrútil ku dňu svojich tridsiatych narodenín 871 zápasov v základnej časti s priemerom 27,4 bodu, 7,2 doskoku a 6,9 asistencie na jeden duel. V play-off nastúpil 158-krát. Štyrikrát ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča ligy, dvakrát finálovej série. S reprezentáciou USA vybojoval desaťnásobný účastník Zápasu hviezd dve zlaté (Peking 2008, Londýn 2012) a jednu bronzovú medailu (Atény 2004). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona