LeBron nastrieľal 499 zápasov po sebe aspoň desať bodov

NETKY.SK • 5 November 2013, 11:51 • 2 min
LeBron nastrieľal 499 zápasov po sebe aspoň desať bodov

MIAMI - LeBron James je na prahu ďalšieho zápisu do dejín basketbalovej NBA. Krídelník Miami Heat nastrieľal v každom z uplynulých 499 zápasov základnej časti dvojciferný počet bodov a v utorok proti Torontu môže zaokrúhliť.

slovakia

left justify in out

Ak 28-ročný dvojnásobný víťaz NBA zaťaží konto Raptors aspoň desiatimi bodmi, stane sa iba piatym hráčom histórie s takouto päťstozápasovou sériou na konte. Pred ním sa to podarilo Michaelovi Jordanovi (866 duelov), Karlovi Malonovi (575), Mosesovi Malonovi (526) a až dvakrát najlepšiemu strelcovi dejín Kareemovi Abdulovi-Jabbarovi (787 a 508).

"Netušil som o tom. Dúfam, že ste ma teraz neuriekli," pousmial sa James. "Samozrejme, je to povšimnutiahodné. Vypovedá to o mojom konštantne dobrom zdravotnom stave a schopnosti pomáhať tímu k víťazstvám večer čo večer. Snažím sa hrať efektívne a zakončovať z čo najvýhodnejšej pozície. Som skúsený hráč a už vidím, ktorá strela je dobrá a ktorá výborná." 

Kráľ James naposledy nenastrieľal dvojciferný počet bodov ešte ako hráč Clevelandu 5. januára 2007, do koša Milwaukee ich vtedy dal o dva menej. Hneď na ďalší deň však odštartoval šnúru stretnutím proti New Jersey (19 bodov), ktorá sa teraz iba "pristavila" na čísle 499. "Nikdy som jeho výnimočnosť nebral ako samozrejmosť. Nechcem sa dostať do bodu, keď to budem považovať za niečo normálne, pretože on nie je 'normálny' hráč," komentoval kouč Miami Erik Spoelstra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies