LeBron James producentom dokumentu o Muhammadovi Alim

NETKY.SK • 13 December 2016, 07:16 • 2 min
LeBron James producentom dokumentu o Muhammadovi Alim

LOS ANGELES - Slávny americký basketbalista LeBron James z tímu zámorskej NBA Cleveland Cavaliers sa bude podieľať na produkcii dokumentárneho filmu o boxerskej legende Muhammadovi Alim. HBO to oznámila tlačovou správou.

slovakia

left justify in out

Snímku bude režírovať Antoine Fuqua, ktorý má za sebou dielo Southpaw takisto s pästiarskou tematikou. Projekt zatiaľ nemá názov. Podporila ho aj rodina Muhammada Aliho, ktorý skonal 3. júna 2016 v nemocnici vo Phoenixe vo veku 74 rokov. Pochovali ho v rodnom meste Louisville v štáte Kentucky.

Cassius Marcellus Clay, ako znelo vlastné meno viacnásobného šampióna v ťažkej váhe a olympijského víťaza, ukončil svoju kariéru v roku 1981 a už o rok neskôr sa uňho prejavili symptómy Parkinsonovej choroby ako pravdepodobného následku množstva úderov, ktoré schytal od súperov. Jeho zrejme najemotívnejším verejným vystúpením už v čase, keď ho sužoval spomenutý neduh, bolo zapálenie olympijského ohňa v Atlante 1996. Ali absolvoval 61 zápasov v profesionálnom ringu, vyhral 56 z nich, z toho 37 knokautom. Na OH 1960 v Ríme získal zlatú medailu v hmotnostnej kategórii do 81 kg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona