Lebocký rád vábi a loví srncov, Simon diviaky

NETKY.SK • 23 Máj 2015, 11:35 • 2 min
Lebocký rád vábi a loví srncov, Simon diviaky

BRATISLAVA - Poľovníctvo je dedičné, zhodujú sa v tom poslanci NR SR a vášniví poľovníci Tibor Lebocký (Smer-SD) a Zsolt Simon (Most-Híd). Obaja sa k nemu dostali ako deti cez svojich starých rodičov a rodičov. Lebocký rád loví srncov, Simon preferuje diviaky.

slovakia

left justify in out

"Poľovníctvo je rodinná tradícia. Som predstaviteľom tretej generácie v rodine. V podstate sa to dedí," povedal Lebocký. Od detstva je pre neho poľovníctvo relax. "Odmalička som bol takmer každý víkend v poľovnom revíri, vedený k tomu, aby som sa postaral o zariadenia na prikrmovanie zvery, aby sme vyčistili chodníky," povedal Lebocký.

 

Rád loví všetko. Najkrajšie zážitky však má z vábenia a lovu srncov. "Pre mňa je absolútne najkrajšia poľovačka na vábničku na srnca v teplých letných mesiacoch. Keď sa srnce dajú svojím spôsobom oklamať hlasom ich vytúženej srny. Je to veľmi pekné preto, že poľujete počas slnečných dní a pokiaľ to ovládate, viete navábiť viac jedincov a posúdiť ich. Viackrát sa mi stalo, že som po nich ani nestrieľal, ale tie zážitky sú krásne," opísal.

 

Pre Simona je poľovníctvo absolútne prirodzená súčasť života. "Čo čakať od sedliaka? Vyrastal som na dedine, starý otec bol poľovník, otec aj brat sú poľovníci a som ním aj ja. V podstate poľuje celá rodina. Dostal som sa k tomu v detstve a tento koníček mi zostal dodnes," priblížil Simon.

 

Najradšej poľuje na divú zver, obzvlášť na diviaky. Priznáva však, že je len chlap a pre mužov je celkom prirodzené loviť predovšetkým ušľachtilú zver. "Áno, chlapi radi lovia ženy," podotkol s úsmevom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona