Le Penovci vraj zatajili pred úradmi časť svojho majetku

NETKY.SK • 22 December 2015, 07:14 • 2 min
Le Penovci vraj zatajili pred úradmi časť svojho majetku

PARÍŽ - Niekdajší spoluzakladateľ francúzskeho Národného frontu (FN) Jean-Marie Le Pen a jeho dcéra a súčasná líderka strany Marine Le Penová čelia podozreniu, že v majetkovom priznaní uviedli nepravdivé údaje.

slovakia

left justify in out

Francúzsky Úrad pre transparentnosť verejného života v pondelok oznámil, že skúma indície, v zmysle ktorých obaja politici "zrejme podhodnotili" údaje o svojich nehnuteľnostiach v daňovom priznaní v roku 2014.

 

Podľa rovnakého zdroja bývalý predseda FN "podhodnotil" svoj nehnuteľný majetok o viac ako milión eur, zatiaľ čo jeho dcéra o státisíce eur. Jean-Marie Le Pen mal zatajiť konto vo Švajčiarsku a zlaté tehličky, informoval rakúsky rozhlas ORF.

 

Prípadom sa zaoberajú francúzske finančné a daňové orgány. Marine Le Penová už v prvej reakcii uviedla, že sa voči postupu úradov odvolá.

 

V prípade potvrdenia podobného previnenia súdom hrozí odsúdeným finančný trest až 45.000 eur, väzenie až do troch rokov a strata pasívneho volebného práva na desať rokov. Francúzsko v roku 2013 sprísnilo legislatívu v oblasti daňových podvodov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona