Le Penová vyzvala predsedu Európskej komisie Junckera, aby odstúpil pre daňový škandál

NETKY.SK • 7 November 2014, 06:37 • 2 min
Le Penová vyzvala predsedu Európskej komisie Junckera, aby odstúpil pre daňový škandál

PARÍŽ - Líderka francúzskeho Národného frontu (FN) Marine Le Penová vyzvala vo štvrtok predsedu Európskej komisie (EK) Jeana-Clauda Junckera, aby odstúpil pre škandál týkajúci sa jeho daňových únikov v Luxembursku. Politička svoju výzvu uverejnila na webovej stránke FN.

slovakia

left justify in out

"Človek, ktorý je súčasným predsedom EK, uplatňoval v tomto daňovom raji odporné metódy 18 rokov. Národný front preto vo svetle tohto medzinárodného škandálu vyzýva pána Junckera, aby odstúpil a príslušné vlády vysvetlili pozadie jeho konania. Všetko totiž nasvedčuje tomu, že o tom vedeli," napísala Le Penová.
      

Juncker bol luxemburským premiérom 18 rokov. Medzinárodné konzorcium investigatívnych novinárov (ICIJ) tvrdí, že zhruba 340 nadnárodných spoločností podpísalo s luxemburskými úradmi tajné dohody, ktoré im umožnili platiť nižšie dane osem rokov, počnúc rokom 2002.
      

Medzi dotknutými firmami sú značky ako Apple, Amazon, Pepsi alebo Ikea.  

 

Juncker nahradil vo funkcii šéfa EK Josého Manuela Barrosa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies