Le Penová viní Junckera, že má obrovskú moc, Farage ocenil jeho zmysel pre humor

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 17:02 • 2 min
Le Penová viní Junckera, že má obrovskú moc, Farage ocenil jeho zmysel pre humor

ŠTRASBURG - Francúzska extrémne pravicová politička a poslankyňa Európskeho parlamentu (EP) Marine Le Penová dnes v Štrasburgu v rámci hlasovania o Jeanovi-Claudovi Junckerovi ako šéfovi Európskej komisie sľúbila, že "zbúra európsku technoštruktúru".

slovakia

left justify in out

Na druhej strane britský europoslanec a líder Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) Nigel Farage označil Junckera za muža s vyvinutým zmyslom pre humor.
     

"Obrovská moc, ktorú máte, je nelegitímna. To, čo ponúkate ľuďom Európy... je menej demokracie, viac biedy, nerovnosti a znižovanie národnej identity," povedala Le Penová v rámci svojho vystúpenia v pléne EP na adresu prítomného Junckera.
     

Luxemburský expremiér na to odvetil, že je rád, že ho Le Penová nevolí, a dodal, že nepotrebuje súhlas od tých, ktorí iba odmietajú, vyčleňujú a šíria nenávisť.
     

Budúci šéf exekutívy EÚ musel čeliť aj ďalším útokom z tábora euroskeptikov v EP. Farage, ktorý je nielen lídrom strany UKIP, ale aj skupiny Európa slobody a priamej demokracie (EFDD) v EP, na adresu Junckera uviedol, že je posledným "zasvätencom z Bruselu". Zároveň však dodal, že Juncker má oveľa viac vyvinutý zmysel pre humor, ako väčšina z ľudí, ktorých stretol v rámci európskych inštitúcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies