Le Penová v Moskve: Francúzsko a Rusko musia spolupracovať

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 11:41 • 2 min
Le Penová v Moskve: Francúzsko a Rusko musia spolupracovať

PARÍŽ - Francúzska prezidentská kandidátka a líderka krajne pravicového Národného frontu (FN) Marine Le Penová hovorila počas dnešnej návštevy Moskvy o potrebe rusko-francúzskej spolupráce. Píše o tom agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Podľa mňa neexistujú žiadne dôvody, ktoré by ospravedlňovali súčasný nepriateľský postoj francúzskych vládnych orgánov k Rusku," vyhlásila Le Penová na stretnutí s členmi výboru ruskej Štátnej dumy pre zahraničné záležitosti.

 

Na návštevu Moskvy, ktorá sa koná necelý mesiac pre francúzskymi prezidentskými voľbami, ju pozval práve predseda tohto výboru Leonid Sluckij. On sám dnes označil príchod Le Penovej do Ruska za "odvážny" krok.

 

"Rusko a Francúzsko musia udržiavať a rozvíjať vzťahy, ktoré nás dlhodobo spájajú," uviedla šéfka FN, ktorá upozornila na tradične silné bilaterálne väzby v oblasti kultúry, obchodu a energetickom sektore.

 

V súčasnej dobe je podľa nej nevyhnutná aj kooperácia Paríža a Moskvy v boji proti globalizácii a islamskému fundamentalizmu. Francúzska politička v tejto súvislosti ocenila ruskú vojenskú intervenciu v Sýrii.

 

Le Penovej vzťahy s Ruskom sa dostali do pozornosti v priebehu predvolebnej kampane, a to najmä v súvislosti s pôžičkou 9,7 milióna dolárov, ktorú si jej strana zobrala v roku 2014 od jednej ruskej banky. Kremeľ, ktorý podporuje krajne pravicové a protisystémové strany po celej Európe, však odmieta obvinenia, že sa snaží ovplyvniť francúzske prezidentské voľby, analyzuje agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies