Le Penová sa nenechala odradiť neúspechom v prezidentských voľbách, v júni zabojuje o poslanecké kreslo

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 07:39 • 2 min
Le Penová sa nenechala odradiť neúspechom v prezidentských voľbách, v júni zabojuje o poslanecké kreslo

PARÍŽ - Francúzska nacionalistická politička Marine Le Penová vo štvrtok potvrdila, že sa v nachádzajúcich júnových parlamentných voľbách bude uchádzať o poslanecké kreslo.

slovakia

left justify in out

Le Penová sa takto vyjadrila v rozhovore pre francúzsku televíziu TF1. Dodala, že o priazeň voličov sa plánuje uchádzať vo volebnom obvode Hénin-Beaumont na severe Francúzska, ktorý je považovaný za tradičnú baštu jej Národného frontu (FN).

 

Rozhovor pre TF1 bol jedným z Le Penovej vôbec prvých verejných vystúpení po prezidentských voľbách, v druhom kole ktorých ju 7. mája porazil centristický kandidát Emmanuel Macron, uviedla agentúra DPA. Le Penová pri tejto príležitosti priznala, že jej posledná televízna predvolebná debata s Macronom "dopadla zle".

 

Politička očakáva, že júnové voľby zaistia jej strane vedúcu pozíciu v opozícii. "Sme v skutočnosti jediným opozičným hnutím," povedala o Národnom fronte. Le Penová sa v nadchádzajúcich voľbách spolieha na podporu 10,6 milióna voličov, ktorí jej odovzdali hlas už v prezidentských voľbách, priblížila agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies