Le Penová priznala porážku, chce reformu FN a chystá sa na parlamentné voľby

NETKY.SK • 7 Máj 2017, 22:20 • 2 min
Le Penová priznala porážku, chce reformu FN a chystá sa na parlamentné voľby

BRUSEL - Krajne pravicová kandidátka na úrad francúzskeho prezidenta Marine Le Penová dnes večer telefonicky zablahoželala svojmu súperovi, centristovi Emmanuelovi Macronovi, k víťazstvu v druhom kole prezidentských volieb.

slovakia

left justify in out

Agentúra DPA uviedla, že kandidátka Národného frontu (FN) zároveň uznala svoju porážku; podľa odhadov získala 34,9 percenta hlasov. Prvé povolebné prieskumy naznačujú, že Macron získal 65 percent hlasov, čo ho na nasledujúce päťročné obdobie posúva do Elyzejského paláca. Výsledky prieskumu priniesla spoločnosť Ipsos/Sopra Steria.

 

Belgická televízna stanica RTBF uviedla, že Le Penová pred svojimi voličmi v Paríži uvítala "historický výsledok", ktorý FN dosiahol v týchto voľbách, a zdôraznila, že pred parlamentnými voľbami sa opäť postaví na čelo FN.

 

"Budem stáť na čele boja v parlamentných voľbách. Národný front sa musí zreformovať, aby využil historické príležitosti, ktoré Francúzi očakávajú. Vyzývam všetkých vlastencov, aby sa zapojili do nášho politického boja. Francúzsko vás bude potrebovať," vyhlásila Le Penová.

 

Dvojkolové parlamentné voľby sú naplánované na 11. a 18. júna. Voliči v nich budú voliť 577 členov Národného zhromaždenia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies