Le Penová prišla na konferenciu do Prahy, s Klausom bola na pive

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 11:33 • 2 min
Le Penová prišla na konferenciu do Prahy, s Klausom bola na pive

PRAHA - Predsedníčka francúzskej ultrapravicovej strany Národný front (FN) Marine Le Penová prišla v utorok do Prahy, kde sa dnes v priestoroch Poslaneckej snemovne zúčastní na konferencii s názvom Európsky mier a prosperita po EÚ. Ešte predtým však stihla zájsť s bývalým prezidentom Václavom Klausom na pivo, čo dokazujú aj fotografie, ktoré si umiestnila na Facebook, uviedol dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Konferenciu organizuje Jiří Janeček, predseda Občianskej konzervatívnej strany (O.K. strana) a bývalý poslanec za Občiansku demokratickú stranu (ODS). Spolupodieľa sa na nej aj poslanec Radim Fiala, ktorý v utorok spolu s Tomiom Okamurom vstúpil z hnutia Úsvit priamej demokracie a obaja oznámili založenie novej strany.

 

Snímkami s Le Penovou sa podľa servera Novinky.cz pochválil na profile inštitútu nesúceho jeho meno aj Klaus. "Moderní ľavicoví politici by si, samozrejme, zaobstarali selfie. My s Marine Le Penovou sme si radšej dali pivo," uviedol Klaus v komentári k fotografiám.

 

Šéfka FN zdedila vedenie strany po svojom otcovi Jeanovi-Marie Le Penovi, ktorý sa preslávil svojimi kontroverznými výrokmi o holokauste a prisťahovalectve, pripomenuli napísali Novinky.cz.

 

Sama Le Penová v ostatnom čase rétoriku strany mierni a so svojím otcom sa nedávno rozišla v zlom. Začiatkom týždňa dokonca Národný front pozastavil Le Penovi členstvo v strane. Proti jej pozvaniu do Poslaneckej snemovne českého parlamentu sa už vyslovili zelení.

 

"Marine Le Penová rozhodne nie je 'umiernenou' političkou, za ktorú sa v ostatnom čase snaží vydávať. Pripomeňme si napríklad jej výrok, v ktorom prirovnala francúzskych občanov moslimského vyznania k nacistickým okupantom. Zároveň ju a jej politickú stranu považujem za bezpečnostné riziko pre Európu. Najmä z dôvodu jej prepojenia s putinovským režimom v Rusku," povedal senátor za Stranu zelených Václav Láska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies